| EnacheMia a întrebat:

Am aragaz gorenge pe gaz și s-a oprit cuptorul în timpul gătitului.Merge cuptorul doar dacă țin apăsat pe buton altfel se inchide

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tine apasat mai mult. Ai siguranta la el. Am si eu la fel.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trebuie schimbat butonul! Tel 0 344 811 344 sau e-mail service.romania@gorenje.com

| relian a răspuns:

"Merge cuptorul doar dacă țin apăsat pe buton " spui tu. Despre ce buton este vorba? Cel care aprinzi, cel de la care deschizi gazul, care din ele? Si doar daca tii apasat spui tu.

Asa si trebuie, butonul care deschizi, trebuie apasat si rotit la o anume pozitie. Daca nu mergi in pozitia respectiva, este ca si cum nu l-ai deschis.

Depinde ce aragaz este, ce buton ai acolo la cuptor, daca are doar 2-3 pozitii, sau mai multe, dar indiferent, tu trebuie sa duci butonul la acea pozitie, altfel se va inchide gazu.

Ar mai putea fi vorba si de ce duze are aragazul, si ce folosesti tu, gaz natural sau GPL, duzele trebuie sa fie diferite ca si orificiu.

Nu te lua dupa cei care vind duze sau aragze habar nu au pe lume sunt. A patit mama asa, multa lume spui c ai batuta cu parul in cap, atit de redusi sunt.
Daca ai manual vezi acolo spune ce duze trebuie folosite la gaz natural sau GPL, iar tu aia trebuie sa faci.

Cam optiunile astea ar fi
-Duza necorespunzatoare
-Rotirea butonului in afara pozitiei inscrise linga buton.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu ar trebui să se închidă cuptorul. Înseamnă că acest cuptor este modern.

| Whitte a răspuns:

Ai patit-o fix cand ai mai multa treaba.
Cred ca stiu ce face acel "buton". Se tine apasat la aprindere timp de 15-20 secunde? E pentru protectie, ca sa nu iasa gazul fara sa fie flacara aprinsa.
Daca nu ai duzele infundate ca a curs pe ele ceva in timpul gatitului, dupa Paste cheama un instalator de gaze.