Ai pus zeama de lamaie, cumva?
Nu ai strecurat prin sita de ceai, ouale cu smantana si ciorba fierbinte?
Undeva ai gresit! Sau ai ales o reteta care nu are toate " secretele"
Conform regulilor oul bătut si smantana se pun cam la 2-3 minute dupa ce ai oprit flacara de la aragaz.
Asa ai procedat?
Patrunjelul inghetat sau nu, se pune sa fiarba 1 minut cu ciorba. Apoi ce ti-am scris mai sus.
Poate erau prea reci ouăle și smântâna - diferențe de temperatură.
Sau smântâna avea prea mult zer.
Ori chiar de la pătrunjel să fie problema, e clar că ciorba e caldă și dacă pui ceva rece, se separă tot.
Pe viitor incearca asa; in bolul in care ai pus amestecul de
smantana cu ou, pune doua polonice din ciorba fierbinte, apoi pui amestecul in oala si mai da doua- trei clocote la foc foarte mic.E BINE ca smantana sa fie cat mai grasa cel putin 20%.
Ce fel de smantana ai folosit?
Daca era din cea fermentata, asta e rezultatul orice ai face.
Foloseste smantana naturala sau din cea "pentru gatit" din comert.