| qieiqpalz a întrebat:

Am obs seara asta ca am in pat niste insecte foarte mici, cum pot scapa de ele? si daca imi intra in urechi cand dorm sau in gura/nas? oare pot da cu aspiratoruL peste tot (sub pat langa pe etc)?

11 răspunsuri:
| Rotazi a răspuns:

Poti sa dai cu aspiratorul. Dar trebuie sa faci uratenie generala. Scuturat, spalat. aspirat, sa inlaturi "insectele foarte mici".

| Hellboy96 a răspuns:

Daca ai insecte, depinde de care sunt :
Purici, paduci, etc
Mai bine dai 20+ lei pe un insecticid!

Sper sa scapi de ele!
O zi faina!

| Rotazi a răspuns (pentru Hellboy96):

Insecticidul omoara insectele de prin casa dar nu si pe cele din cuibul lor. Trebuie curatat tot.

Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie identificate insectele.

Daca sunt mici, rotunde si sar, atunci sunt purici. Poti scapa de ei cu insecticide specifice, dar trebuie sa suflii intregul pat, covoarele si alte materiale textile din casa, sa dezinfectezi cainii, pisicile si alte animale care umbla prin casa. Dezinsectarea trebuie repetata la intervale de 8-10 zile de mai multe ori, pana ce dispar definitiv.

Daca sunt plate si au si un miros specific, atunci sunt plosnite. De ele poti scapa mult mai greu, fiindca isi fac cuiburile in cele mai ferite locuri: cusaturile tapitariei patului, fotoliului etc, unde nu poti ajunge prin simpla suflare cu spray. Doar desfacute tapitariile complet (inclusiv cusaturile) si refacute pot rezolva problema, sa scapi complet de plosnite. De obicei, asemenea mobila se arunca cu totul (pe foc).

| qieiqpalz explică (pentru Bula):

Sunt un fel de purici doar ca mi se pare ca au ceva aripi dar sunt mai mici ca purici ma uit pe net cum arata plosnitele si iti zic daca sunt

Nu sunt plosnitel din fericire ca nici nu dormeam in pat daca erau 0_0 arata groaznic

Bula
| Bula a răspuns (pentru qieiqpalz):

Incearca sa-ti suflii bine patul si imprejurarile foarte bine cu spray anti-insecte universal.

- Inchizi geamurile si usile incaperii.
- Suflii cat de repede e posibil.
- Cat timp suflii, pune-ti o masca pe fata (preferabil masca de gaza sau una medicinala umezita in apa si incearca sa-ti retii inspiratia.
- Iesi din incapere, inchizi usa si lasi cel putin un jumat de ora camera inchisa.
- La sfarsit aerisesti foarte bine camera
- Dupa 8-10 zile repeti procedura
- La nevoie peste alte 8-10 zile repeti inca odata

Sper sa reusesti sa scapi de animalute. happy
Daca nu, apeleaza la o firma de dezinsectare.

Mai bine dau cu aspiratorul peste tot schimb cearceafu si tot si sper sa fie ok

Bula

Poti incerca mai multe metode.
Intai ar trebui sa cureti ascunzisurile lor, inclusiv ouale depuse (dupa 1-2 saptamani noua generatie va aparea din ele).

Am curatat tot man vad deseara daca mai sunt oricum sunt ff mici

Bula

Nu cumva sunt musculite? Musculitele apar atunci cand este ceva fruct in fermentare /putrezire. E suficient sa ai un mar stricat sau un pic de must etc. si se aduna cu zecile in zona happy