| Ddyyaa94 a întrebat:

Cititi va rog pana la capat deoarece e f important pentru mine! NU mai stiu ce sa mananc, adica toate alimentele sunt nesanatoase, chiar si fructele deoarece sunt injectate. Am renuntat de mult la mezeluri, chipsuri, sucuri. Imi puteti da va rog frumos niste exemple de mancaruri sanatoase pe care le pot consuma dimineata la pranz si seara?

8 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

In ziua de azi cam toate sunt nesanatoase!
. stii care e treaba.nu iti mai bate capul!
pana la urma uita-te la batranii din ziua de azi! au mancat toata viata sanatos, si sunt vai de capul lor cu sanatatea!
. deci oricum o sa iti subrezesti sanatatea pe parcurs ce cresti ...baremi sa te bucuri de aceste mici,, placeri,,!

| ioanaioana a răspuns:

Pai poti sa mananci salate sau sa strangi de la tine din gradina(daca stai acasa)fructe si legume sau sa te duci la altcineva in gradinawinking

| Andarock a răspuns:

Peste! Contine multe vitamine si e foarte sanatos!
Depinde cum arata ...Adica daca e tare atunci e bun, dar daca e moale insemna ca e vechi.٩(●̮̮̃•̃)۶

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfat! Incerca sa cultivi ceva propriu!

| username23 a răspuns:

Iata cele sapte sfaturi simple pentru o alimentatie sanatoasa:

1. Renunta la salata cu capatana in favoarea salatei simple. Salata normala are mai multe vitamine si minerale cum ar fi: vitaminele A si C, B1, B2, calciu si potasiu. De asemenea, are mai multe fibre.

2. Consuma orez brun si nu orez alb. In mod natural, orezul brun are mai multe fibre si riboflavina (vitamina B2) si mai putin zahar decat orezul alb. Este digerat mai incet si este mult mai satios.

3. Renunta la painea alba in favoarea celei integrale. Painea integrala si painea cu seminte au mai multe fibre, fier si potasiu. Felie cu felie, ele sunt mult mai satioase si satisfacatoare decat painea alba.

4. Bea cat mai multe ceaiuri: negru, verde si de plante, in locul apei minerale. Aceste ceaiuri contin antioxidanti si substante care iti imbunatatesc starea de sanatate. Spre deosebire de apa carbogazoasa, in cazul ceaiurilor poti controla continutul de zahar.

5. Alege cereale integrale si cereale de tarate in locul celor cu un continut ridicat de zahar. Cerealele cu tarate naturale au mai multe proteine, fibre, calciu, fier, vitamina A, vitamina B1, B2 si B3, decat cerealele semipreparate. Pe de alta parte, au mai putin zahar, se digera mai incet si sunt mult mai satioase. Astfel ca vei dispune de mai multa energie pe parcursul zilei si nu-ti va mai fi foame atat de repede.

6. Alege laptele de soia in locul celui de vaca. Laptele de soia nu contine colesterol sau hormoni si are un continut foarte scazut de grasimi saturate. De asemenea, contine substante benefice sanatatii si ajuta la absorbtia calciului, vitaminei D si B6 si chiar a unor antioxidanti cum ar fi: vitamina A, C si E.

7. Pentru desert, alege serbeturile naturale de fructe in locul inghetatei. Fructele confiate nu contin grasimi si colesterol si au mai multe fibre. De asemenea, sunt pline de antioxidanti (vitamina A si C) si contin substante benefice starii de sanatate.

Sper ca te-am ajutat cu ceva! Pofta buna!

| Dakota a răspuns:

Sa cultivi u ar fi cea mai buna idee... Dar daca te ai lua dupa tot ce se spune nu am mai manca nimic. si ma murii de foame. mananca tot ce ti place... nu in exces. si asculta sfatul cu cultivatul este foarte folositor. Bunici mei cultiva aproape tot ce mananca si fac bulion suc de rosii compoturi si tot felul. si nu sunt bolnavi si nu au avut probleme pana acum happy

| albinuta_2886 a răspuns:

Dimineata: lapte, paine integrala cu miere sau gem de casa, ceai din plante medicinale, ou fiert.
Pranz: ciorba de legume sau de pui, tocanita de legume, legume fierte, orez cu masline.
Cina: lapte, pireu cu unt, supa de galuste, ceai.
Aceste mancaruri sunt cat de cat sanatoase daca le prepari tu, in casa.
Poti incerca sa iti cumperi fructe, legume, oua si lapte de la taranii din piata (ei aduc doar produse eco :d )