Branza de la tara este nedegresata si este mai grasa, automat mai multe calorii
branza din comert este degresata, semidegresata sau grasa... si caloriile le ai trecute acolo
uite aici un site unde poti sa-ti calculezi caloriile ingerate si consumate, sa te uiti de curiozitate cate calorii au mai multe tipuri de branza
http://calorii.slabute.ro/calculator-calorii.html
Depinde de tipul de lapte.Branza de oaie si capra este mai grasa, cea de vaca mai slaba.In general branza de tara are cca30-50%grasime.Cu cat branza este mai proaspata cu atat are mai putine grasimi.Branza cu timpul se deshidrateaza si devine mai calorica.100 gr de cascaval, de exemplu, are mult mai multe calorii decat 100 gr de telemea de vaca.100 gr de branza de oaie, are dublu de calorii fata de 100gr de branza de vaca.Caloric vorbind pot avea aceeasi proportie de grasime, si cea de la tara si cea din magazin. Avantajul celei cumparate este ca are laptele pasteurizat, dezavantajele le stim cu totii.
Chiar daca brinza de la tara are (probabil) mai multe calorii, este mult mai sanatoasa decit cea din comert. Grasimea din lactatele de la tara este naturala, de la mama vaca si iarba pascuta. Pe cind grasimile bagate in alimentele de comert, toate sint sintetice. Chiar daca scrie 0, 5% grasime, ataca vasele sanguine mai mult decit cea naturala si apoi ne intrebam de ce sintem bolnavi daca nu am mincat gras. Reclama insa, este sufletul comertului.
P.S. Vreau si eu o sursa de la tara pentru alimente sanatoase.
Branza de la tara te asigur eu ca eu mai buna decat aia cumparata cu chimicale.