| aDEeLAa a întrebat:

Buna,TPU! Stiti cum as putea sa,,salvez" castravetiii bagati in otet? Sunt un dezastru in bucatarie si am stricat foarte multi castraveti:unii au iesit sarati, altii au prea mult otet...Se mai poate face ceva?

Răspuns Câştigător
| Arpyka a răspuns:

Ca sa nu mai aiba gust de sare/otet pune-i in apa si tinei acolo pana nu mai au gustul ciudat..ca sa nu mai intampini problema asta pune mai putina sare/otet data viitoare si adauga niste praf de salicil si borcen. Fundaa?

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cantitatea de castraveţi "muraţi" pe care preconizezi că o consumaţi la o masă, o pui în apă rece cu 3-5 ore înainte de a-i consuma ( în funcţie de cât de săraţi/acrii sunt ).
Schimbi apa o dată la o oră.

Astfel castraveţii săraţi se vor desăra, iar cei prea acri vor pierde din oţetul acumulat!

Iar pe viitor, când pui castraveţi în "morătoare mică" ( adică la murat pe vară, de scurtă durată ) sărezi apa şi pui oţet după gust ( ca să NU fie exagerat ).
Metoda e valabilă şi la castraveţii puşi la murat pentru iarnă!

Toate cele bune.

| hondru a răspuns:

Dar de ce nu incerci sa pui intro oala apa cu sare mare.sa o oparesti si sa o torni intr-un bidon de preferat 20-15 kg.si repeti procedura cu aceiasi apa de cateva ori si in maxim o saptama ai castraveti murati deliciosi. fara otet.nu uita de ciapa morcov boabele de piper etc...

| aDEeLAa explică (pentru hondru):

Data viitoare cand o sa am castraveti asa o sa fac.Insa acum...nu stiu cum sa scot sarea/otetul din ei :o