Ca sa nu mai aiba gust de sare/otet pune-i in apa si tinei acolo pana nu mai au gustul ciudat..ca sa nu mai intampini problema asta pune mai putina sare/otet data viitoare si adauga niste praf de salicil si borcen. Fundaa?
Bună!
Cantitatea de castraveţi "muraţi" pe care preconizezi că o consumaţi la o masă, o pui în apă rece cu 3-5 ore înainte de a-i consuma ( în funcţie de cât de săraţi/acrii sunt ).
Schimbi apa o dată la o oră.
Astfel castraveţii săraţi se vor desăra, iar cei prea acri vor pierde din oţetul acumulat!
Iar pe viitor, când pui castraveţi în "morătoare mică" ( adică la murat pe vară, de scurtă durată ) sărezi apa şi pui oţet după gust ( ca să NU fie exagerat ).
Metoda e valabilă şi la castraveţii puşi la murat pentru iarnă!
Toate cele bune.
Dar de ce nu incerci sa pui intro oala apa cu sare mare.sa o oparesti si sa o torni intr-un bidon de preferat 20-15 kg.si repeti procedura cu aceiasi apa de cateva ori si in maxim o saptama ai castraveti murati deliciosi. fara otet.nu uita de ciapa morcov boabele de piper etc...