Ceea mai buna papara (omleta):
Ingrediente (1-2 persoane):
- 50-100 grame slanina afumata
- 1 ceapa alba medie, taiata mediu
- 1 ardei gras mediu, taiat bucatele mici
- 3-4 bucati ou de casa proaspete, de calitate
- 50-100 grame branza de burduf sau cas (de oaie) razulit.
- 40-50 ml lapte (optional)
- sare, piper, boia
Preparare:
1. Se bat oule (albusul si galbenusul) dupa care sepune si o piscatura de sare, laptele si branza /casul razulit, amestecandu-le bine
2. Se tai cubulete slanina si se topesc inr-o tigaie incapatoare
3. Cand cubuletele s-au topit un pic si incep sa se rumeneasca, punem peste ele ceapa si ardeiul taiate bucatele si le calim.
4. Peste ceapa si ardeiul calit turnam amestecul de oua si lasam la foc mediu sa se coaca (pana ce ouale se face solid, dupa gust). Se face cu atentie si periodic se ajuta cu o lingura de lemn plat sau alta scula asemanatoare, nemetalica.
5. Cand e gata, se ia de pe foc, se taie bucatele sau se lasa intreg
6. Se serveste presarat cu piper macinat si boia, dupa gust.
Pofta buna!
Ti-am vazut cateva raspunsuri si...ti-a mai zis cineva ca te pricepi la gatit?
Macar sa fac o papara ca lumea
alinuta_bat întreabă:
StefiChan8D întreabă: