| VisătoareaDePeLună a întrebat:

Care este prajitura voastra preferata?(se pot pune si retete)

Răspuns Câştigător
| Me_8577 a răspuns:

Mie imi place ft mult tiramisuulove struck
Cumpar paful de crema de la magazin si apoi adaug lapele, folosesc mixerul pentru a se amesteca si astfel obtin crema. Iau piscoturile si le inmoi in cafea apoi le asez pe o tava si intind crema peste piscoturi, pun inca un strat de piscoturi si acestea sunt inmoiate in cafea si apoi pun din nou un strat de crema.La sfarsit presar cacao peste crema. Pofta buna!>big grin

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Prefer în general prăjiturile de casă.
Chec pufos.
Pa, pa.

| mgtow a răspuns:

Tortul facut de maicamea.

| aly a răspuns:

Amandina
Pentru blat:
6oua,
200gr zahar tos,
30ml apa,
30ml ulei,
20gr cacaoa,
8linguri faina,
faina si unt pentru tapetat tava.
Pentru sirop:
400ml apa,
2linguri cappuuccino de ciocolata.
Pentru crema:
3galbenusuri,
150gr zahar pudra,
250gr unt,
3linguri cacaoa.
Pentru glazura si decor:
3linguri zahar,
2linguri cacaoa,
2linguri apa,
50gr unt,
100ml frisca lichida
Blat:

Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare, cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile, faina si cacaoa, amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.

Sirop:

Fierbi la foc mic apa, zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.

Crema:

Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.

Pentru glazura:

Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote. Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.

Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta
pofta buna!

| IoanaTempah a răspuns:

Placinta cu merelove struck

| paupaulapaulina a răspuns:

Cremes :D

Este singura care imi place :) Pentru ca nu este asa bogata in calorii :)

http://www.bucataras.ro/retete/cremes-14533.html

Fundita :x Te rooog :-*

| Aiicha a răspuns:

Eclerele.

| lovem3 a răspuns:

Prajitura krantzlove struck

Ingrediente

* 3 linguri faina
* 9 oua
* 300 g unt
* 400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
* 3 plicuri cu zahar vanilat
* 500 g zahar
* 50 ml ulei (pentru uns tava)
* sare

Mod de preparare

1. Foile

Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.

Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.

Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.

2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate

Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.

3. Crema

Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.

Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste. am incercat sa o fac chiar eu iese gustoasa dar cea mai buna iese facut de matusa mealove struck
la cofetarie.asa si asa depinde am vazut ca gusturile difera in functie de cofetarie. oricum e absolut delicioasaalove struck nu te mai saturilove struck si cum mi-ai facut pofta ma duc sa o intreb pe mama daca vrea sa o facem impreuna:d

| monikaaaaaaaaa a răspuns:

In general cele de casalove struck

| hope2destiny a răspuns:

Baclavaua love struck. [aka sarailie on the phone

| pedros831 a răspuns:

Eclerulsmug

| V1ShUh a răspuns:

Prajitura mea preferata e cea cu afine
6 oua
12 linguri de zahar
500 gr faina
1/2 de cana de ulei
1 cana de lapte
1 lingurita de praf de copt
zahar vanilat
500 gr afine

Ouale le scoatem din timp ca sa fie la temperatura camerei, separam albusurile care se bat cu un praf de sare, pana devin spuma. Punem uleiul, laptele, vanilat si galbenusurile unul cate unul. Se amesteca usor de jos in sus cu lingura de lemn. Punem praful de copt stins in putina zeama de lamaie, amestecand in continuare. La final se adauga faina amestecand usor, tot de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (cum din vacanta asta mi-am achizitionat diverse tavi, am zis sa testez capacitatile uneia dintre ele)
deasupra presaram afinele spalate si pudrate usor cu faina.

Bagam in cuptorul incins la foc mediu, cca 30 de minute, e bine sa incercati cu scobitoarea
Pofta buna :XFunda?

Întrebări similare