| SuperSky173 a întrebat:

Care este reteta pentru "Prajitura cu mere"?

Răspuns Câştigător
| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Buna! Depinde de ce reteta vrei. Eu iti dau 2 retete pe care le foloseste mama si ies niste prajituri delicioase happy

1.Ingrediente:
Blat:
1 cana faina
1 cana gris
1 cana zahar
1 cana lapte praf
1 pachet de unt
un praf de sare

Pentru umplutura:
2 kg mere
2 pliculete zahar vanilat
1-2 lingurite de scortisoara
2-3 linguri de zahar(in functie de cat de dulci sunt merele)
2-3 linguri ulei sau un cubulet de unt pentru calit merele.

Preparare:
Pentru inceput punem pachetul de unt in congelator, am sa va explic imediat de ce.
Intre timp spalam merele, le curatam de coaja si le radem pe razatoare mare ( le stopim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Dupa ce am terminat cu merele le calim in ulei/unt adaugam peste ele scortisoara, zaharul vanilat si zaharul tos. Amestecam bine si le dam de-o parte, nu le tinem prea mult pe foc pentru ca intra si la cuptor.

Pentru blat, amestecam intr-un castron incapator faina cu grisul, zaharul si laptele praf. Omogenizam bine bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem untul de la congelator si radem pe razatoare jumatate din pachetul de unt in tava (fiind congelat se rade foare usor, daca il tineam doar la frigider se topea in mana si nu reuseam sa-l mai dam pe razatoare). Dupa ce am ras 1/2 din pachetul de unt adaugam jumatate din compozitia de prafuri si nivelam, peste adaugam merele si cealalta jumatate de prafuri, nivelam, iar deasupra radem cealalta jumatate de unt.
Se coace in cuptorul preincalzit 30-35 de minute.
Dupa ce se raceste o ornam cu zahar pudra.

Si a doua:
Ingrediente:
PENTRU BLAT :
4 oua,
4 linguri zahar,
4 linguri faina,
1 praf de copt,
1 praf de sare
PENTRU UMPLUTURA :
6 mere,
150 gr zahar,
2 portocale,
2 pliculete gelatina,
1 esenta vanilie
PENTRU DECORARE :
frisca,
ciocolata rasa.

Preparare:

1.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de tarta si o coacem cca 20 min, apoi o lasam la racit.
2. Intre timp, curatam merele, apoi le taiem felii subtiri si le fierbem in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul; lasam gelatina la inmuiat in 100 ml de apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara insa ca aceasta sa fiarba. O adaugam in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.
3. Turnam compozitia peste blat si o dam la rece, sa se intareasca. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

Fundita?


| SuperSky173 explică (pentru SexyGirlSweet1998):

Iti multumesc foarte mult pentru reteta!

4 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Prăjitura cu mere este una dintre cele mai simple de făcut. Îţi trebuie mere, o cană de făină, o cană de griş, o cană de lapte, o cană de lapte praf, un pachet de unt, două pliculeţe de zahăr vanilat, scorţişoară, zahăr şi ulei.

Succes!

| mona a răspuns:

2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, un praf de copt, 1 kg mere, scortisoara, vanilie si faina

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi diverse reţete la linkul :
https://www.google.ro/#q=retete+prajitura+cu+mere


Toate cele bune.