Poti face doar salata de icre, dar nu toate odata (cantitatea rezultata e prea mare).
Mai le poti servi ca tartine cu icre, intinse pe un strat subtire de unt pe feliute de paine prajita; stropite cu lamaie, sau cu o feliuta de maslina... ceva deosebit! Putina lume stie sa pregateasca icrele(50gr) in unt (200gr)frecat spuma si dres cu lamaie! Ceapa nu-si mai are locul la asa ceva...Cantitatea nu se potriveste unei mese in doi, ci mai degraba pentru 12 persoane...Pentru simandicosi, icrele stropite in zeama de lamaie se introduc cu varful unui cutit in masline fara samburi, verzi sau negre...aranjate la un platou cu alte "pescarii"
Poti adauga miez de paine inmuiat in lapte si putina ceapa tocata foarte marunt
La acele icre pe langa ulei mai poti adauga miez de paine inmuiat in lapte si putina ceapa tocata marunt ies foarte bune
Daca vrei sa scapi de toate odata le faci piftele. le dezgheti, le clatesti de sare, daca vrei mai nesarate,( apoi le strecori de apa), adaugi 5-6 oua si pesmet, ca sa se omogenizele un pic, iei cu o lingura si le prajesti. Le consumi ca atare sau stropite cu zeama de lamaie.(floriapostol@yahoo.com)
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: