| Thecurious a întrebat:

Ce tip de lapte si cascaval, sanatos, recomandati pentru consum?

29 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Laptele sau produsele din lactate nu sunt esentiale organismului,nici un animal nu bea laptele altui animal,practic din fructe,legume poti avea toate vitaminele si din carne de porc,grasimi, consumul de lapte nu a misorat cazurile de ostoperoza in USA ei care beau mult lapte in fapt la ridicat, desi sfatul meu este consumati fructe, legume, lactatele nu sunt esentiale organismului uman, astept contraargumente bazate pe stiinta

| TheGentleman a răspuns (pentru RAY):

Laptele este singurul aliment care conține toți nutrienții necesari supraviețuirii organismului uman. De aceea, omul s-a adaptat să consume lapte. Restul sunt povești de adormit copii

| RAY a răspuns (pentru TheGentleman):

Dovedeste ceea ce afirmi

Laptele de vacă este compus din 3, 5% grăsime, 9% solide din lapte și 87, 5% apă. Proteina principală (80%) este cazeina.


. Din categoria glucidelor, fibrele alimentare, i.e. materiale indigestibile cum ar fi celuloza, sunt necesare, atât pe plan mecanic cât și biochimic, deși motivul este încă necunoscut. Micronutrienții includ și antioxidanți și fitonutrienți, care influențează (sau protejează) anumite sisteme ale organismului. Necesitatea acestora nu e atât de bine stabilită ca în cazul vitaminelor.

in concluzie afirmatia ta este eronata

| TheGentleman a răspuns (pentru RAY):

Și atunci de ce a domesticit omul animalele?

| RAY a răspuns (pentru TheGentleman):

Oare de ce? sa vedem, nu e mai usor sa ai animale decat sa mergi la vanatoare plus ca omul s-a apucat si de agricultura iar acele animale se hranea si ele cu cereale, eu nu spun ca nu conteaza ca si eu beau lapte, dar sa nu uitam ca 75% din noi nu avem toleranta la lactoza, poti trai si fara lapte, doar omul bea laptele altui animal

| RAY a răspuns (pentru TheGentleman):

Beneficiile laptelui la nou-nascutiSus
Este suficient si hranitor. Alaptarea este o alegere, o decizie personala si nu poate fi impusa insa cele mai importante foruri din Sanatate, precum Organizatia Mondiala a Sanatatii sau Academia Americana de Pediatrie, recomanda alaptarea exclusiva a bebelusilor pana in jurul varstei de 6 luni.

In primele zile dupa nastere, glandele mamare produc asa-numitul colostru. Cantitatea de colostru nu este mare, insa este suficienta pentru a satisface nevoile nutritionale ale nou-nascutului. Acesta ajuta la dezvoltarea tractului digestiv al bebelusului, pe care il pregateste pentru pasul urmator, digerarea laptelui matern.

Contine nutrienti. Laptele matern asigura nutritia ideala pentru sugari. Acesta are un amestec aproape perfect de vitamine, proteine si grasimi - tot ceea ce copilul are nevoie ca sa creasca; si totul este oferit intr-o forma mai usor de digerat decat laptele formula pentru bebelusi.

Contine anticorpi. Laptele matern contine anticorpi care ajuta copilul in lupta impotriva virusurilor si a bacteriilor. Alaptatul scade riscul copilului de a dezvolta astm sau alergii. In plus, copiii care sunt alaptati exclusiv cu lapte matern in primele 6 luni sunt mai feriti de infectii ale urechii si de boli respiratorii.

Creste scorul IQ. Alaptarea la san a fost corelata de catre oamenii de stiinta cu o sporire a coeficientului de inteligenta.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TheGentleman):

Este documentat științific ca vițeii hrăniți cu lapte pasteurizat de la propria lor mama mor in mod obișnuit după șase săptămâni - ceea ce înseamnă ca laptele de vaca pasteurizat nu este deloc sănătos pentru vitei, si cu atât mai puțin pentru oameni.
Laptele de vaca conține de patru ori mai multe proteine si numai jumătate din cantitatea de carbohidrați existenta in laptele uman.
Pasteurizarea distruge enzimele naturale necesare pentru digerarea acestui conținut ridicat de proteine; excesul se descompune in tractul digestiv al omului, încărcând intestinele cu un sediment vâscos care poate trece in sânge.Pe măsură ce aceste produse de putrefacție se acumulează,ca urmare a consumului zilnic de lactate, organismul se străduiește sa le înlăture prin piele (acnee, pete), si plămâni ( guturai), in timp ce restul se descompune in interior formând un mucus ce da naștere la infecții, cauzează reacții alergice si încărca articulațiile cu depozite de calciu.
Multe cazuri de astm cronic, alergii, infecții ale urechii, acnee au fost complet vindecate prin simpla eliminare a produselor lactate din alimentație. Extras din cartea Sănătate si vindecare... de Sorin Nicola

| TheGentleman a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Vaca nu produce lapte pasteurizat. Vițelul suge de la țâță. Așa că de unde „lapte pasteurizat de la propria lor mama"? laughing

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TheGentleman):

S-sau făcut studii pe vitei pentru a se vedea care sunt efectele consumului de lapte pasteurizat. Cine și-ar fi dat copiii pentru a se face studii pe ei? Ba mai mult, mai nou toți oamenii consuma lapte pasteurizat, chiar si țăranii, deoarece nu mai țin vite decât fermierii care predau laptele la fabricile de lapte si produse lactate.

| minrest a răspuns (pentru TheGentleman):

Omule, nu le-a domesticit pentru laptele lor, caci nu putea inca digera laptele; asta e o proprietate pe care mamiferele o pierd in copilarie. Dar dupa ce a detinut animale, a inceput sa se adapteze la consumul e produse lactate, adaptare care este in curs. Multe populatii nu pot digera produse lactate. Animalele au fost domesticite pentru carne. Celelalte utilizari au aparut in cadrul revolutiei produselor secundare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cel mai puțin nociv este laptele de capră.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu am cumpărat un cașcaval Alpin, nume care să ia-i ochii prostului, iuțeala de mână și nebăgarea de seamă.
Acasă am citit eticheta. 1, 5% proteină din lapte. Restul un de cocos stabilizat să stea ferm, coloranți și aditivi.
Am văzut pe un site al Protecției Consumatorului, telemea de bivoliță proveniență Bulgaria. Ceva urme de lapte, în rest margarină. Așa că am o gheretă în piață care vinde niște produse de la o stână. Sper că îi costă mai mult aditivii decât să mulgă oaia.

| Celcestietot a răspuns:

Poti manca ce vrei, ca pana la urma cu totii murim.

| Thecurious explică (pentru Celcestietot):

Eu zic sa te mai gandesti. De ce sa nu mananci sanatos?

| Thecurious explică (pentru Celcestietot):

Sincer, te rog sa te mai gandesti.

| Celcestietot a răspuns (pentru Thecurious):

Nimic nu este sanatos, totul este o iluzie.

| Thecurious explică (pentru Celcestietot):

Citeste niste carti de nutritie. Te rog. Te vei simti mai bine.

| Celcestietot a răspuns (pentru Thecurious):

O sa incerc, dar si eu am ceva de spus : Chemtrail.

| Thecurious explică (pentru Celcestietot):

By the way?

| Celcestietot a răspuns (pentru Thecurious):

Da, by the waywinking!

| NLS a răspuns:

Lapte de capra, și cașcaval de la producători locali, nu conține atâtea prostii decât cel din comerț.
Dar medicul mi-a recomandat ca lactate doar laptele de capra și iaurt natural cu 3.8% grăsime.

| Thecurious explică (pentru NLS):

Ce ar trebui sa scrie pe eticheta?
Cascaval prosus din lapte de capra?

| NLS a răspuns (pentru Thecurious):

Nu am vazut decat telemea de capra in zona noastra, (si aceea e mai sanatoasa decat cea de vaca).

Exista si de capra, insa personal nu am gasit nicaieri.

Dar eu ma refeream la cascaval produs din lapte de vaca mai sus (tocmai pentru ca cel de capra e ceva exotic).
Decat sa cumperi toate prostiile din comert, (oricum ce se gaseste la noi nu prea e de fapt cascaval, ci un mix de gume, arome, coloranti si conservanti) mai bine cauta la producatorii mici, locali.
Am mancat un astfel de cascaval mai demult, si pot spune ca e peste tot ce gasesti in orice super-hyper-mega-market din Romania.

Structura moleculara a laptelui de capra e foarte asemanatoare cu a celui uman (spre deosebire de cel de vaca), si nu contine cazeina.
Deasemenea, contine mai putine zaharuri decat cel de vaca.
Acest lucru il face mai rezistent in fata bacteriilor.

Medicul i-a recomandat mamei mele care are cancer, sa nu consume deloc lapte de vaca... si daca nu gaseste lapte de capra, sa consume doar iaurt natural din lapte de vaca, circa 3.5 % grasime.

| alina2k18 a răspuns:

Citeste eticheta si vezi ce contine si TU decizi ce este bun pentru tine.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nutriționiștii recomanda laptele de soia si brânză tofu, care se obține tot din lapte de soia.
Laptele de vaca este pentru vitei cel de capra pentru iezi...
Iata la ce riscuri se supun cei care consuma lapte de vaca:
- intoleranta la lactoza care provoacă colici la copii;
- laptele este bogat in calciu dar doar 25% din calciu este absorbit de corp (uneori chiar mai puțin 10%). Proteinele lactate conțin mult sulf si fosfor ce determina o slaba asimilare a calciului.; Ba mai mult, in tarile mari consumatoare de lapte, rata osteoporozei este mult mai ridicata fata de tarile unde se consuma mai multe vegetale.
- acizii grași din lapte cresc colesterolemia;
- consumul de lapte pare sa aibă legătură cu unele secreții de mucus, tuse si boli ale plămânilor la copii;
- numitorul comun al problemelor respiratorii este consumul de lapte;
- laptele este cel mai comun alergen; Se estimează ca laptele conține peste 150 de substanțe alergene.
- laptele are un rol principal in ateroscleroza, colesterol oxidat;
- laptele de vaca poate declanșa diabetul la copiii susceptibili genetic;
- cu cat mai mult lapte si mai multa carne se consuma dintr-o tara, cu atât mai mare este riscul apariției cancerului de san.Riscul cancerului de prostata si ovarian, de asemenea a fost asociat cu folosirea laptelui.In mod specific, cei care beau unul sau doua pahare de lapte pe zi cresc riscul lor cu 20%. Când consumul de lapte depășește doua pahare pe zi, riscul cancerului de prostata creste cu 400%.
- virusul leucemiei bovine este prezent in mai mult de 70%din vacile Statelor Unite.
- scleroza multipla poate avea legătură cu consumul de lapte;
- boala vacii nebune, se crede ca se transmite si prin consumul de lapte nu numai al cărnii;
- microbacteria paratuberculosis transmisa prin alimentele lactate, poate fi o cauza a bolii Crohn, adesea incurabila, debilitară, a intestinelor.
- alte afecțiuni comune, legate de consumul de lapte sunt: anemia feripriva, inteligenta scăzută, acnee, artrita reumatoida, carii dentare, boli infecțioase, astm.
Brânză nu este un aliment bun.De fapt nici nu merita numele de aliment.Este obținută printr-un proces de putrefacție, care are ca rezultat producerea aminelor, amoniacului, acizilor grași iritanți(acid butiric, acid caprilic, etc) si acid lactic.Toate acestea sunt toxine care irita sistemul nervos si tractul gastrointestinal. Tiramina, una din aminele toxice produse in brânză, poate fi cauza migrenelor.Anumite amine pot interacționa cu nitrații prezenți in stomac pentru a forma nitrozamina, un agent producător de cancer.
Laptele de vaca poate fi înlocuit cu laptele de soia, de migdale, de nuci, de semințe de floarea soarelui.
Extras din cartea:Sănătate si vindecare... de Sorin Nicola

| Elena9328 a răspuns:

Era un cașcaval scria pe el Rucar, foarte bun si lapte eu am de la sursa proprie, sorry

| TheGentleman a răspuns:

Brânză Gouda