|

Ciocolata neagra Fin Carré de la Lidl poate fi consumata ca produs de post? Printre ingrediente nu se numara laptele sau oul, dar scrie ca poate contine urme. Mersi!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Absolut nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Urmele pot să rezulte din procesul de fabricație, prin utilizarea aceluiași recipient de o tonă ( cazan, mixer) în care au fost anterior produsele menționate, astfel, de la o șarjă de produs la alta, pot să se transfere urme din acestea îm mod accidental în compoziția ciocolatei.
Astfel compoziția de bază nu este decât foarte slab alterată.
Din punct de vedere al unui consumator care are alergie la unele alimente, chiar și aceste urme pot avea consecințe medicale, astfel încât producătorul, fabricantul trebuie conform legislației să menționeze acest aspect pe ambalaj.
Din punct de vedere strict religios, postul înseamnă înfrânarea, reținerea de la consumul unor alimente. Aceasta are valoare ascetică, de ritual, de educare a voinței, de respectarea unor norme, de disciplină morală, dar în același timp, un beneficiu pentru sănătate, deoarece postul are și un efect de curățare a organismului.
Astfel, acele urme de produse care nu sunt de post nu au cum să afecteze practica postului, iar abortarea puristă, exagerată, în care acele urme ar fi malefice, nu are nici un sens. Nu este păcat dacă la 1 kg de ciocolată sunt înglobate poate din motivele de mai sus 0, 1 gr de ou. Postul rămâne post.
Dar dacă vrei respecți litera, iar nu spiritul postului, și simți că acea urmă de ou e impură, nu mânca ciocolată în timpul postului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Astia cu postul sau prostul ma disperati! Credinta nu e doar mancare - urmati niste sabloane sociale exact ca niste dobitoci - in viata voastra n-ati citit Scriptura dar tineti post vegetarian care e un fel de **** cu perje in fata lui D-zeu - va umpleti burtoaca cu fasole si cartofi si aveti impresia ca l-ati pacalit pe D-zeu. Iata ce spune D-zeu referitor la postangii de genul vostru :,,- Ce imi foloseste mie postul vostru, sa se chinuie omul fara mancare, postul placut mie e sa dezlegi legaturile rautatii, sa imbraci pe cel gol, sa ajuti pe cel sarman, sa ocrotesti pe cel orfan,,
Si apropos -postul nu poate fi decat negru - asta cu post vegetarian e o porcarie scoasa de bisericile apostate pentru prostime in sensul aduceti la noi carnea si voi mancati urzici si loboda! Si, da, eu am tinut post adevarat - 3 zile si 3 nopti fara apa si fara mancare! de mai multe ori in viata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da si eu tin post si mananc si eu ciocolata din acea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează