Salut Yurisa. Eu am aceeasi problema, dar nu o consider asa mare chestie. Tu pur si siplu dai multa atentie acestui detaliu. O alta chestie in cazul meu ar fi sa fie totul perfect asezat.
O chestie pe care ai putea face ar fi sa te fortezi sa arunci mancarea sau daca esti la restaurat sa o lasi acolo. Auzi, daca ai catel sau animal de companie, da-i-l lui!
Pai nu e ceva grav in cazul tau, daca simti ca te deranjeaza consulta un psiholog, dar fa ce ti-am zis, forteaza-te sa arunci mancarea. Mno acum depinde si cat arunci.
Mancarea care are deja miros, gust sau consistenta mult modificata inseamna ca intra in putrefactie din cauza bacteriilor care o descompun. De la un prag in sus, aceste bacterii pot cauza intoxicatie alimentara, care poate avea cobsecinta de la o diaree pana la deces.
Reactia organismului difera de la persoana la persoana, in functie de imunitatea fata de microbi.
Animalele (cainii, pisicile, unele animale de prada) nu sunt atat de sensibili la acei microbi ca omul de la oras (lipsit de imunitate naturala).
Deci nu-i de joaca cu mancarurile stricate, trebuie aruncate sau distruse!
Nu vorbesc de mancare stricata, ci de cea buna.
Eram cu un amic la masa si am mancat niste sendvisuri.
Au ramas doua felii de paine
"Le arunc."
"De ce?"
"Ca eu nu mai mananc si o sa se invecheasca"
Sau azi
"arunca sucul"
"de ce"
"e prea dulce"
Simt ca innebunesc. Nu e vorba de mancare stricata, e vorba de mancare aruncata din motive pur subiective
Nu ma lasa pentru ca iau mancare cu E-uri fara sa isi dea seama