| Yurisa a întrebat:

Cum pot sa scap de o obsesie ciudata de a nu arunca lucruri? Nu ma refer la gunoaie, ci la mancare in general. Efectiv nu suport mancarea irosita. Cand sunt la restaurant nu ma lasa inima sa las mult in farfurie. Cand sunt acasa si exista un produs neplacut la gust si ai mei vor sa il arunce (nu pentru ca ar fi expirat ci pentru ca nu le place lor), nu pot sa suport. Ce sa fac sa scap de aceasta mica obsesie? Ma bantuie de cativa ani

Răspuns Câştigător
| alexandru303 a răspuns:

Salut Yurisa. Eu am aceeasi problema, dar nu o consider asa mare chestie. Tu pur si siplu dai multa atentie acestui detaliu. O alta chestie in cazul meu ar fi sa fie totul perfect asezat.
O chestie pe care ai putea face ar fi sa te fortezi sa arunci mancarea sau daca esti la restaurat sa o lasi acolo. Auzi, daca ai catel sau animal de companie, da-i-l lui!
Pai nu e ceva grav in cazul tau, daca simti ca te deranjeaza consulta un psiholog, dar fa ce ti-am zis, forteaza-te sa arunci mancarea. Mno acum depinde si cat arunci.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mancarea care are deja miros, gust sau consistenta mult modificata inseamna ca intra in putrefactie din cauza bacteriilor care o descompun. De la un prag in sus, aceste bacterii pot cauza intoxicatie alimentara, care poate avea cobsecinta de la o diaree pana la deces.
Reactia organismului difera de la persoana la persoana, in functie de imunitatea fata de microbi.
Animalele (cainii, pisicile, unele animale de prada) nu sunt atat de sensibili la acei microbi ca omul de la oras (lipsit de imunitate naturala).
Deci nu-i de joaca cu mancarurile stricate, trebuie aruncate sau distruse!

| Yurisa explică (pentru Bula):

Nu vorbesc de mancare stricata, ci de cea buna.
Eram cu un amic la masa si am mancat niste sendvisuri.
Au ramas doua felii de paine
"Le arunc."
"De ce?"
"Ca eu nu mai mananc si o sa se invecheasca"
Sau azi
"arunca sucul"
"de ce"
"e prea dulce"
Simt ca innebunesc. Nu e vorba de mancare stricata, e vorba de mancare aruncata din motive pur subiective

| Bula a răspuns (pentru Yurisa):

Asa s-a invatat omul. Rasfatat.
Daca n-ar avea ce manca, atunci s-ar multumi si cu ceai din frunzele copacilor (cum a fost in China in al II-lea razboi mondial).

Eu nu pot sa suport risipa, nu stiu ce sa fac laughing

| Bula a răspuns (pentru Yurisa):

Te retragi la o manastire tibetiana... big grin

Deja ma bate gandul ca intr-o viata anterioara am fost foarte saraca, multumesc pentru sfat laughing

| darrio2007 a răspuns:

Mananci tot ce vor sa arunce ai tăi.

| Yurisa explică (pentru darrio2007):

Nu ma lasa pentru ca iau mancare cu E-uri fara sa isi dea seama laughing

| Donsavas a răspuns:

Sa nu mai acorzi atâta atenție acestui detaliu. Sa nu ti mai pese.

| denismaria92 a răspuns:

Ai putea sa vorbesti cu un psiholog.