|

Cum se face laptele bătut din lapte normal cumparat din magazin?big grin Știu ca suna cam ciudat dar sper sa primesc răspunsuri bune.Mulțumesc

17 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai. In primul rand iti trebuie o lingura sau doua de iaurt, pe care le pui intr-un borcan mai mare.Peste el pui lapte, dar sa fie cald, nici fierbinte, nici rece, si apoi, infasori intr-o carpa borcanul si il pui intre perne sau pe calorifer...Se face in mai putin de 12 ore...

16 răspunsuri:
| a răspuns:

1 litru de lapte, o jumatate o fierbi si dupa fierbere o amesteci cu cealalta jumatate nefiarta, pui laptele intr-un borcan, daca nu ai o oala de lut facuta special pentru asa ceva, lasi in camara macar 2 zile /daca este prea rece 3 zile/ si gata se poate manca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce spun cei de mai sus e valabil in cazul laptelui nefiert; insa in supermarket laptele este, de obicei, fiert si rasfiert, apoi ambalat. De-asta nu mai e nevoie sa il fierbi cand il cumperi si de-asta nu va deveni lapte batut, nici daca il lasi la cald (se poate strica, insa). Ia lapte din piata, de la tarani sau de la vreo ruda de la tara, nefiert si procedeaza dupa instructiunile celor care ti-au raspuns mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa ce s-a fiert laptele se pune intr-un vas si se lasa la un loc caldut. In prealabil, acel vas se unge cu putina smantana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@Psiholoaga - nu se prinde cel de magazin deoarece este degresat. Si intr-adevar nu este fiert ci este pasteurizat.
Si laptele fiert si cel ne fiert se pot pune la prins, dar au alte calitati si gusturi.
Si iarasi intr-adevar, in loc de smantana se poate folosi si iaurtul la unsul vasului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Răspuns utilizator avertizat
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| explică:

Iaurtul face parte din categoria de produse lactate.
Cuvintul iaurt vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avind semnificatia a ingrosa. Cuvintul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atit in America de Nord, cit si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata.
Iaurtul este originar din Bulgaria
Putini stiu insa ca iaurtul este originar din Bulgaria, tara unde numarul de batrini centenari este foarte ridicat.
La inceputul secolului trecut, Metsnikoff, un colaborator al lui Pasteur, a descoperit cei doi fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului: Streptococcus thermophilus si Thermobacterium bulgaricus. Coagularea laptelui a fost, desigur, descoperita absolut din intimplare.
Cum se prepara iaurtul
Iaurtul se prepara din lapte de vaca, capra sau oaie, in care sint incorporati cei doi fermenti amintiti mai sus, care vor transforma, fiecare separat, o parte din lactoza in acid lactic. Actiunea celor doua bacterii este optima la temperaturi de 40-50 grade Celsius. Atunci cind iaurtul este suficient de fermentat, este suficient sa fie transportat la rece (4 grade C), pentru ca actiunea bacteriilor sa fie oprita.
Dupa aceea, iaurtul poate fi conservat timp de o luna de la fabricarea lui. La inceputul fermentarii va actiona mai mult streptococcus, care ii lasa apoi loc celuilalt ferment, lactobacillus, ceva mai rezistent la mediul acid. In general iaurtul existent in comert contine mai mult lactobaciluss, bacterie ce da iaurtului un gust ceva mai acrisor.
Compozitia iaurtului
Beneficiile iaurtului, adica efectele fermentilor lactici in organism, au ramas mult timp foarte generale, deoarece a fost dificil de studiat bacteriile ce se formeaza prin fermentare. Dar, de citiva ani, cercetarile de laborator au aratat calitatea majora a iaurtului: bacteriile ramase vii in iaurt transforma lactoza in acid lactic, iaurtul continind, spre deosebire de lapte, in acelasi timp lactoza si lactaza, ceea ce permite digerarea fara probleme a acestui...2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Psiholoaga / laptele din magazin nu este fiert ci paseurizat! Seamana dar este alta mincare de peste!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| explică:

Din laptele cumparat din magazin, nu se mau poate face lapte batut, pentru ca in mare parte e degresat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Din laptele normal cumparat din magazin, adica laptele pasteurizat eu am reusit sa fac un fel special de lapte acru (chefir). E foarte bun la gust si sanatos. Insa e nevoie de chefir. Acesta e o forma de viata, un lichen din cate stiu eu, arata ca niste granule mici albe si se inmulteste daca sta in lapte (poti da si altora). Eu cred ca pot face rost. Am dat si eu si mai pot primi.
Aici e un link despre chefir http://www.chefir-bio.com/cum-se-prepara-kefirul-de-lapte.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează