anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se gateste avocado?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Salata cu piept de pui si avocado.
piept de pui desosat sare, piper, maioneza si bineanteles avocado. Pieptul de pui se taie cubulete si se trage un pic in ulei apoi il aducem cu un pic de apa la fierbere, avocado se curata de coaja si se taie pe jumatate si se scoate samburele apoi se taie felii subtiri adaugam maioneza, sarea si piperul si se amesteca usor, vei vedea ca aceasta salata este o bunatate.
Sos de avocado pentru peste sau fripturi.
2 avocado, o ceapa mica, 3-4 linguri zeama de lamaie, ulei, sare si piper. Avocado se curata, se scot samburii, apoi sin avocado se face un piure, ceapa se toaca marunt, uleiul se toarna in picuri ca la maioneza, apoi amestecati totul cu mixerul.
Paste cu avocado si ton.
Pastele se fierb in apa cu sare dupa gust, ca sa nu se prinda pastele adaugati in apa un pic de ulei.Scoatem tonul di doua conserve si il scurgem apoi avocado il curatam, scoatem samburele si il taiem cubulete, deci amestecam tonul cu avocado, adaugam sare si un pic de piper dupa gust.

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Un medic vegetarian prezent uneori la TV recomanda o pasta simpla:se curata fructul copt(trebuie sa fie usor moale la pipait), se zdrobeste cu furculita, se aduga 2, 3 catei de usturoi pisat, 2 linguri de ulei de masline, sare.Se amesteca totul foarte bine si se unge pe paine. Avocado se poate folosi la diferite salate taiat in cubulete mici:salata orientala, salata verde.Este nevoie de inspiratie si curaj. Mira

| cely a răspuns:

Pulpa se mixeaza cu sare si zeama de lamaie, la care se adauga ou fiert. Se serveste pe paine prajita cu rosii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Avocado este foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi. Un fruct mediu cantareste in jur de 300 g; aportul caloric pe 100 g poate varia intre 140 si 360 de calorii, in functie de soi, gradul de maturitate, continutul in lipide. Se digera insa usor, gratie enzimelor continute. Coaja nu este comestibila. Fructul este bogat in potasiu, acid folic si vitamina B6, continand, de asemenea, betacaroten, vitaminele C, E, PP, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor, acid pantotenic.
Guacamole
(reteta mexicana)
Se amesteca in mixer pulpa de avocado cu o rosie decojita, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, sos Tabasco, sare, piper. Se rastoarna intr-un castron si se tine la rece circa o ora. Pentru o alta varianta, se paseaza intr-un vas pulpa de avocado, se adauga pulpa de rosii, usturoi si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, condimente macinate fin (boia, oregano, chimen, cuisoare) sare si piper si se amesteca bine. Mexicanii il servesc alaturi de tortilla si tacos. Dar il poti servi si cu o lipie si cateva frunze de salata verde, pe farfurie sau rulandu-l ca o clatita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pulpa unui fruct se mixeaza in amestec cu sare si zeama de lamaie, 2 oua fierte, o legatura de ceapa verde sau mujdei de usturoi. Se serveste pe paine prajita cu rosii.

Întrebări similare