|

Cum se prepara crema de martipan cu care se decoreaza torturile de ciocolata

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Am gasit pentru tine o reteta de tort de ciocolata cu crema de martipan :
BLATUL

4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
1/2 lingurita praf de copt
1 prisa sare
coaja de portocala (rasa)
extract de vanilie
1 zahar vanilat

CREMA DE MARTIPAN

350 martipan(masa cruda)
100 ml suc de portocale(proaspat)
1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)

DECOR

ceva martipan, pentru forme/figuri

MOD DE PREPARARE

Blatul:

Se separa ouale.Se bate albusul �mpreuna cu 40 g zahar, cu priza de saresi zaharul vanilat.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar, cu extractul de vanilie, coaja rasa de portocala, p�na devine o compozitie spumoasa si zaharul e topit.
Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura, amestec�nd �ntr-una.

Se toarna �ntr-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu h�rtie de copt)

Se da la cuptorul �ncalzit �n prealabil la 160�C-170�C timp de 25-30 minute.
Se lasala racit, pe un gratar, apoi se taie �n 3 felii subtiri.

Spuma are o alta consistenta, fata de cea care e batuta/mixata, doar cu un praf de sare. e teapana, dar si cremoasa

Iata si sursa, pe care neaparat trebuie s-o accesezi, sunt niste imagini "de-ti ploua in gura" :))
http://www.culinar.ro/......ciocolata/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează