| Anca_Planet_Go a întrebat:

Im spuneti o reteta de prajituri cel mai gustos dintre ele va lua funda a si sam spuneti si ce e happy:

Răspuns Câştigător
| Alëxąndŕą a răspuns:

Crema de zahar - ars Ingrediente: 1 Se fraca galbenusurile cu zahar 2 sew suptiaza cu lapte dulce 3 si compozitia se pune intr-o cratita in care s-a ars zahar 4care sa rotit si care sau tapetat si pereti cratitei cu zaharul ars 5 aceasta cratita cu compozitia se baga la cultor 6 intr-o cratita cu apa 7 si se lasa la foc mic ora s-au chiar mai mult daca nu san chegat 8 se lasa sa se raceasca dupa aia se devoralaughing

5 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/prajitura-cu-lamaie-7.html

Aceasta e una din prajiturile mele preferate.

Răspuns utilizator avertizat
| BRG a răspuns:

Greta garbo,

| L a răspuns:

Chec Alb-Negru`.
Ingrediente:1 pahar (de apa) cu zahar pudra, 3 oua, 1 pahar caimac sau ½ lapte si ½ pahar ulei, 250 g faina, 1 varf de cutit bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingura plina cu cacao.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga caimacul in care s-a desfacut bicarbonatul, mirodeniile si la sfarsit faina. Se toarna ¾ din compozitie intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Restul de aluat s coloreaza cu cacao si se pune peste aluatul din forma, apasand cu lingurita adanc din loc in loc pentru a amesteca usor cele doua culori. Se coace in cuptor, la, foc potrivit, primele 30 minute, dupa care se continua coacerea la foc mic, inca 30 minute. Daca se rumeneste deasupra prea repede se acopera cu o hartie alba.
Se rastoarna cu grija si in timp se raceste, se intoarce de pe o parte pe alta. Se pudreaza cu zahar vanilat. Se taie felii subtiri, dupa 1-2 ore.
Pup:*

| Dyallex a răspuns:

Pai
Tort de caramel
pentru crema:
-1l de lapte
-o cana de zahar
-4 linguri de faina
-un plic de budinca de vanilie
-100g de unt
-2 esente de vanilie
-1plic zahar vanilat
Se fierbe laptele impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si esentele de vanilie.Se raceste si se amesteca cu faina si praful de budinca pana se omogenizeaza, apoi se pune din nou la foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa.Se da la o parte de pe foc si se adauga untul batut spuma.
Pentru glazura de caramel:se incing 2 linguri de frisca nebatuta si in ele se topesc 100g caramele cu lapte.
Pentru ornt se foloseste miez de nuca si praline cu caramel
pofta buna!:*