Eu folosesc o lingura de sare grunjoasa la un litru de apa.Este normal sa se tulbure.Depinde si de temperatura unde ii tii.
Multumesc frumos! :*
Si eu multumesc.
Se mai pun castraveti in anul 2014?!?! cand "iarna" la orice colt de strada gasesti magazine cu muraturi wtf... timp pierdut parerea mea
Este normal sa se tulbure apa, incepe procesul de fermentare. Dupa ce le conservezi si le lasi putin se va limpezi, se va forma un sediment alb, normal pentru castravetii murati.
http://www.lalena.ro/117-reteta-Castraveti-murati-la-borcan.html
Apa,sare si otet.
Sau..am gasit pe net:
http://la-subiect.blogspot.ro/2014/05/castraveti-murati-pentru-iarna.html
Sarea speciala pentru muraturi asa e ea mai neagra (daca foloseste o astfel de sare si nu recristalizata etc).Eu castravetii doar cu apa si sare ii numesc "castraveti in saramura" nu murati (de obicei se baga asa pentru termen scurt). Murati ii numesc pe cei care au si otet. Parerea mea este sa cauti pe net o reteta in care se pune si otet si de asemenea in care se foloseste si procedeul bain-marie (prin acest preocedeu apa se lipezeste ca lacrima si castravetii tin si mai mult, poti manca castraveti deliciosi si aratosi chiar si dupa 3 ani)