anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De curand mi-am luat o noua bicicleta si e super jegoasa. As vrea sa o spal dar mu stiu cu ce. Voi ce solutii folosiți pentru curățarea cadrului si transmisiei? Apa si atat nu prea merge.
Dau funda

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| ziftode a răspuns:

Loooool, dragute raspunsuri.

Daca cureti lantul si pinioanele dupa aia TREBUIE SA LE UNGI, altfel poti sa le schimbi, iar unsul ar trebui facut cu ulei spray, altfel nu o sa intre acolo unde apa o sa intre sigur... dedeman sau orice hypermarket, se numeste ceva de gen W40

Coca-cola e o solutie buna de curatat rugina, NU "ORICE", daca e ruginita atunci e buna, DAR, dupa aia trebuie sa dai cu alte substante anti-rugina (nu stiu ce ulei antirugina, apoi grund parca ii spune), si apoi vopsita, altfel rugina o sa reapara.

Eu te sfatuiesc sa cauti un magazin de reparat biciclete si sa intrebi acolo, ultima oara (insa sunt ani de cand nu am mai avut o bicicleta) costa 50lei unsul si calibratul, care consta nu numai in spray-ul ala dar si faptul ca desfaceau lantul si pinioanele si dadeau cu spray direct pe ele (nu dintr-o margine cu pinionul nedemontat, moment in care poate sa se unga tot, poate ca nu), si apoi le puneau la loc si le recalibrau sa mearga cum trebuie.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

1. De ce ai luat-o daca e jegoasa?
2. Daca e bicicleta noua, ai garantie la ea. Du-o la serviece-ul unde se repara in garantie s-o curete acolo, chiar si contra cost. Daca o strici tu, nu o sa mai ai nici garantie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Freaca bine cu apa ca se sterge

| user1234554321 a răspuns:

Coca Cola...curata orice happy (nu glumesc)

| florinuu a răspuns:

Cel mai important este sa o cureti bine la lant si pinioane. O poti spala cu apa, cu presiune medie la spalatorie dar unge bine lantul si pinioanele cu o solutie speciala pe care o poti gasi in orice magazin de biciclete.