| Helleborr a întrebat:

Am cumparat un ananas mare de la hipermarket. Stiti cum se mananca? Cum se taie?

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.cumseface.eu/viewtopic.php?t=84
Il mananci simplu/ori sub forma de salata.
O zi frumoasa sa ai:)

6 răspunsuri:
| DAnc3 a răspuns:

Se mananca de preferat coaja (din interior spre exterior) acel miez este foarte daunator si 80% din populatie este alergica la ananas deci nu-ti recomand.

| kitykity a răspuns:

Ananasul e un fruct de care multa lume se fereste in super-market pentru ca
nu e copt (si ananasul necopt arde limba anumitor persoane)
e neclar cum se curata (unii il fac harcea parcea si dintr-o bucata mare raman cu 10 de grame de ananas)



Ei bine, e foarte simplu de curatat.

Ai nevoie de

ananas
cutit de bucatar (zdravan)
cutit maleabil (de fructe, ca sa nu tai toata pulpa ananasului)
tocator
farfurii, loc unde sa pui resturile si rezultatul.

| IuseinLavinia a răspuns:

Prima data se taie partea de sus (cu frunzele) si partea de jos, ca in imaginile de mai jos, pe urma se aseaza ananasul pe verticala. Daca se doreste, se poate pastra partea de sus (cu frunzele) pentru ornament pe un platou cu fructe. Odata asezat pe verticala vom putea incepe sa taiem coaja de pe margini pana ce vedem ca incep sa dispara punctele inchise la culoare de pe "peretii".
3. Dupa ce s-a curatat bine de coaja, se va taia de sus in jos, in cruce, incat sa ramanem cu 4 felii.
4. Pe urma vom lua fiecare felie, o vom tine pe verticala si vom taia mijlocul/miezul. Acesta este mai tare si nu este pe placul tuturor sa il consume desi este foarte bogat in vitamine, se poate consuma si separat daca se doreste.
5. Acum ca avem cele 4 felii taiate si curatate, se pot taia in felii mai mici si se pot aseza pe o farfurie sau un platou, in functie de preferinte.
Pofta buna!

| NicolaeCeaușescu01 a răspuns:

Se mănâncă cu gura și se taie cu cuțitul.

| welyo a răspuns:

Taie prima data capul ala cu frunze; aproape de varf, dar nu doar frunzele: sa se vada apoi fructul galben. Si apoi taie-l in doua, pe verticala. Si apoi e mai usor...Il tai cum iti vine. Pofta buna!