| Mihai321312 a întrebat:

Salutare. Doar ce am ajuns acasa si am luat niste varza sa o bag la murat, da ma tem ca e cam tarziu si ca nu se va face in 3 saptamani. Stie cineva un truc ce sa grabeasca traba sa se mureze mai repede?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La caldura se face si in doua saptamani si jumatate. Daca vrei sa se acreascamai repede uite o reteta:
"Igrediente: 10 capatani mici varza alba din luna iunie/iulie, 300 g sare, 10 litri apa, 3 linguri marar cu seminte, tocat.

Mod de preparare: Verzele se spala bine, se curata de frunzele vestede, li se scoate coceanul, se cresteaza in patru parti, se aseaza in borcan. Saramura (10 litri apa la 300 g sare) se fierbe; cand s-a racit, se toarna peste varza, se acopera, se tine la loc cald. In 5-6 zile veti avea prima varza acra pentru preparatele dumneavoastra: sarmalute etc." Cine a scris probabil ca-i moldoveanca. Numai ei umbla cu diminutive: sarmalute, varzute, cacuta, pisetel.

3 răspunsuri:
| petitconseil a răspuns:

Nu e tarziu, e bine ca ai cumparat pana la urma.Si nu trebuie sa grabesti lucrurile, pune la murat normal, si pana se mureaza poti cumpara din piata gata murata, 1-2 verze.Numai bine iti doresc.

| munteanuionvictor a răspuns:

Trebuie vânturată la 2 zile după ce ai pus varza în butoi, după 2 zile iar timp de 2 săptămâni cel puțin.

NOname
| NOname a răspuns:

Căldura.