|

Voi ce gătiţi zilnic? (nu mai știu știu ce să gătesc)

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Intrebarea este: cum stii sa gatesti?
Iti recomand unul din cele mai bune site-uri culinare romanesti:
https://www.gustos.ro
Sunt sute- sau chiar mii de retete, de la cele mai simple pana la complicate, inclusiv din alte parti ale lumii.
Ai de unde alege, invata.
In cativa ani poti deveni artist al bucatariei!;)

| a răspuns:

Eu gatesc aproape in fiecare zi. Azi am facut supa de linte (reteta greceasca) https://mihaelaskitchen.blogspot.com/......asca.html, paine de casa si cozonac grecesc https://www.bubulinagospodina.com/tsoureki-cozonac-grecesc/, desi daca nu ai cele 2 ingrediente mahlepi si mastic (le poti gasi la magazinele grecesti sau pentru inlocuirea mahlepului si a masticului se face cu esenta de migdale in cantitate mica sa nu devina compozitia amara si un paharel de lichior de cirese).

Poti alege retete de pe blogul meu culinar https://mihaelaskitchen.blogspot.com/ daca iti place ceva.

| a răspuns:

Nu gatesc nimic, mi s-a stricat cuptorul, iar pe aragaz nu am chef sa fierb nimic.
Facem gratar in curte cu ceva carne si vegetale.

Dar daca vrei bucate gustoase si usor de pragatit, cu video pas cu pas, le gasesti pe siteul Gianinei, renumita deja in tara:
https://jamilacuisine.ro/

| a răspuns:

Eu nu gătesc zilnic, dar mâine mi-am propus sa fac supa crema de ciuperci, păstrăv la cuptor, chec cu fructe, și o tava de macaroane cu brânză și smântână la cuptor. Pe YouTube sunt to felul de canale cu rețete faine, daca te uiți la câteva vei primi tot mai multe recomandări, te abonezi și te inspiri. happy

| a răspuns:

Ai putea sa faci o supa! un bors! asta la felul intai! iar la al doilea! un gratarel cu cartofi prajiti si salata! ori mancarica! ghiveci! tocanita! ai de unde alege! a si desertul! la ala un cozonac! un tort! etc!

| a răspuns:

Ramen este o supa japoneza foarte hranitoare https://www.retetepractice.ro/retete/supa-de-pui-ramen-cu-taitei

| a răspuns:

Nu gătim chiar zilnic. Dar poți face o listă cu ce îți place, și după fiecare terminare a mâncării,, vezi lista ce urmează. Așa este la o cantină. Și nu se gândesc ce să facă, pentru că au deja felul următor.
Exemplu : varză călită, fasole verde păstăi, ciorbă de perișoare, musaca, ciorbă de vita, salată de beof, tocăniță de cartofi, ciorbă de pui cu tăieței de casă, macaroane cu brânză, sarmale, pireu cu chiftele, sau cu, cârnați, sau cu șnițel. Etc. Sunt o grămadă de feluri.