| bogdan324 a întrebat:

Vreau o reteta de crema de ciocolata foarte simpla.Funda!

Răspuns Câştigător
| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

Depinde de cat de mare este forma de tort in care faci eu o dim sau aug dupa preferinte
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
1 praf de sare
1 plic praf de copt(daca ouale sunt batute bine se poate f bine si fara)
zahar vanilat+esente optional

se bat albushurile spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugand zaharul cate putin
galbenusurile se bat si ele spuma, se adauga uleiul cate o lingura ca la maioneza in galbenusuri
apoi se adauga in spuma de albusuri cate o lingura de faina ce imprealabil a fost amestecata cu praful de copt si alternativ se pune si cate o lingura din spuma de galbenusuri(pana se termina faina si galbenushurile) de preferat este sa se amestece cu lingura de lemn
apoi se pune la copt in tava tapetata in cuptorul preincalzit

sirop... daca e tort de fructe chiar cu suc de fructe, neindulcit

daca este de ciocolata sirop de zahar ars(caramelizez zaharul, il sting cu apa si-l las sa fiarba pana se face ca un sirop)

sau un sos de ciocolata facut din cacao, apa+zahar si un cub de unt

Spor la gatit.

5 răspunsuri:
| CrissuCristina a răspuns:

Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
250ml lapte
250g zahar
1 buc ou
500g unt
50g cacao
esenta de rom


Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.

Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.

| bogdan324 explică:

Nu ma cunosti, sunt clasa a7-a

Răspuns utilizator avertizat
| Schweitzer a răspuns:

Ingrediente
150 g ciocolata de menaj, 150 g zahar, 75 ml apa, 30-50 g unt.
Mod de preparare
Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castronel.Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pina cind zaharul se dizolva complet; siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pina cind se leaga (cad 3 picaturi de sirop una linga alta, atunci cind se ridica lingura din sirop pe latimea ei; lingura se va pastra tot timpul pe farfuria de portelan). Castronelul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte). Cind este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smintini subtiri, care curge (cind se ridica lingura, dosul acesteia va ramine glasat). Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecindu-se in continuare tot pe apa calda pina cind se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca. Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vintura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa. Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine.Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana; dupa ce se raceste devine mata.Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cind este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecind apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.
http://retetamea.info/glazura-de-ciocolata/

Răspuns utilizator avertizat