|

Am pus un anunț pe olx o vreau sa știu dacă trebuie plătit curierul, trebuie sa plătesc și eu și cumpărătorul? Iar pachetul trebuie sa le dau eu adresa?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Va înțelegeți între voi care plătește curierul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În anunț trebuie să specifici cine va plăti transportul (tu sau cumpărătorul). Dacă nu specifici atunci îl vei plăti tu.
Normal cumpărătorul trebuie să plătească transportul astfel: vei plăti tu curierul, și îți vei primi banii înapoi de la cumpărător prin servicul "ramburs". Adică cumpărătorul va ridica coletul dacă il va plăti pe acesta dar și transportul totodată. Dar trebuie să specifici taxa de transport.
Cel mai bine este să vinzi produsul persoanelor din localitatea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Iar ca să specific cine trebuie sa plătească ii spun curierului când vine la mine acasă sau scriu la anunț (mai exact unde dacă e scriu la anunț)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Nu e adevarat. Daca nu specifici in anunt ca e transportul gratuit atunci cumparatorul trebuie sa plateasca transportul. Asa e normal. Cine comandă plătește toate taxele aferente.
Cand faci comenzi online de pe site-uri nu e la fel? Doar daca scrie in dreptul produsului ca transportul e gratuit, e gratuit. Altfel dupa ce dai adresa si treci la finalizarea comenzii iti baga si pretul transportului la total.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru KiOpTK):

Scrii și in anunț (pentru ca să știe și cumpărătorul) dar îi spui și curierului.
Iar dacă trimiți prin poșta română (care este mai ieftină), folosești serviciul "ramburs" (ți se va spune la poștă cum se completează, cum se procedează).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lioana):

Știu ce spui. Dar mai bune lucrurile trebuiesc făcute înțeles de la început decât a se lăsa ele înțelese. Ambele părți vor fi scutite de mult efort în felul acesta.
Cumpărătorul trebuie să știe clar și exact cât/ce are de plătit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu personal am vandut multe produse pe OLX dar nu am scris la nici un anunt pretul transportului. Totusi cumparatorii au fost cei care l-au platit totdeauna.
In primul rand nu stii daca e nevoie de transport. Poate te suna cineva din orasul tau si ii predai produsul in mana.
Apoi daca e de trimis in alt oras exista varianta Posta Romana care are un pret si curieratul care are alt pret, mai mare. In general lumea alege Posta Romana iar cand comanda intreaba: "Cat costa cu tot cu transport?"
Ai tu asteptari nerealiste daca crezi ca vanzatorul iti va suporta vreodata pretul transportului, mai ales daca e vorba de o persoana fizica de pe OLX. Pretul pentru transport se subintelege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează