|

Buna TPU! Am nevoie de parere urgent. Sambata am fost in magazinul Flanco sa cumpar un laptop. Laptop-ul care il voiam eu nu il avea in magazin, asa ca mi-a facut comanda si mi-a zis ca vine marti sau miercuri. Acum m-am gandit mai bine si am realizat ca laptop-ul ala nu e ce imi doream.Mentionez ca l-am si platit. Credeti ca poate sa imi anuleze comanda, daca merg maine sa le zic? Sau pot sa refuz comanda cand vine indiferent daca e in stare buna sau nu? Si sa imi dea bani. Dau funda. Multumesc

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Din pacate, odata comanda facut si achitata, nu se mai poate anula.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poți refuza comanda (pentru că ai făcut-o în magazin, nu online).
Cât despre anularea acesteia și returnarea sumei - e în funcție de politica firmei. În mod normal ar trebui să fie de acord. Dar nu sunt și obligați să facă asta.
Altfel se punea problema dacă era vorba despre comerț la distanță (telefonic sau online).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughing ai realizat ca nu e ceti doreai? Dar de ce nu realizezi asta inainte sa platesti? De ce ai platit inainte? Cel mai indicat este sai suni,ori sa mergi la ei acum, azi sau luni la prima oara sa le spui ca nu mai esti curioasa. Poti sa le spui ca o sa te gandesti si alegi alt laptop, sau ca ai nevoie de bani urgent si asta e, desi nu-i treaba lor, nu trebuie sa le dai nici o explicatie.E bine luni ca poate nu au trimis inca comanda, asa ca poate sa anuleze.
Depinde si ce reguli au aia la magazinu de la care cumperi.Deci vorbeste cu ei la fata locului, e mai bine asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează