| All4QuestionS a întrebat:

Comanda de pe amazon.de de PC

Hello, as vrea sa imi iau piesele pentru un pc de pe amazon.de pentru ca overall am mai multe variante de alegere si ies mai ieftin la majoritatea chestiilor. Suma ar fi undeva la 2000 euro. Acum intrebarile mele:
Comanda vine direct acasa cu un curier precum DHL?
Trebuie sa mai platesc ceva pe langa pretul afisat/platit pe amazon?
Daca trebuie sa platesc altceva, ce ar trebui sa platesc si cat? TVA, taxa vamala sau altceva? Thank you for the help

2 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

De pe Amazon de regula vin la posta. Sau prin curier. Depinde de la caz la caz. Pai platesti si transport, logic. Daca nu e specificat expres ca ai transport gratis (ceea ce e extrem de rar pentru Romania). Fara tva sau alte prostii, ca doar si Germania e tot tara UE...

| SuNaM a răspuns:

Da. Comanda îți este livrata de un curier partener. Totuși daca unul dintre produse nu este disponibil pentru livrare in Romania, când vei dori sa finalizezi comanda îți va spune. Nu ai taxe vamale pentru că Germania este in UE și nu se plătesc taxe vamale iar TVA-ul este inclus in taxa de livrare. Totuși să știi că pe Amazon Germania se comercializează și lucruri din afara UE unde va trebui sa plătești taxe vamale ( daca este cazul ) și doar dacă valoarea bunurilor este peste 150€. Dar dacă sunt din Germania toate, livrarea durează standard 3-7 zile iar cea rapida undeva la 4. Cea standard vine cu DHL până la vama și îl presa Postei Romane ( totuși poate să livreze și DHL depinde ). Livrarea rapidă vine cu curier privat.