|

Daca am un card de la Raiffeisen BANK si in dreapta jos scrie VISA il pot folosi ca card VISA pentru anumite plati online?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna, VISA, VISA electron, MasterCard, Maestro, American Express, etc. toate acestea sunt tipuri de retele de carduri. Sunt un fel de reguli pe care vanzatorii accepta sa le respecte astfel incat, cat mai multi cumparatori sa poata folosii serviciile pe care vanzatorii le ofera. O oarecare comparatie ar fi sistemul metric (kilometri, metri; kilograme, grame, etc.), toti stim ce inseamna 1km.

Raiffeisen, Transilvania, BCR, BRD sunt banci, unde iti poti deschide un cont, ce il poti accesa cu ajutorul unui card.
Intre banca si tipul de retea pe care il foloseste cardul tau, nu exista nicio relatie, in afara de cea prin care bancii ii este permis sa emita carduri ce folosesc acel tip de retea.

Iar ca sa iti raspund la intrebare: da, poti sa folosesti cardul pentru a plati online.
P.S. te sfatuiesc sa iti deschizi un cont PayPal(este gratuit, se poate face pe net) si sa pui datele cardului pe acel cont, urmand a folosi contul PayPal pentru a plati online. De ce? Atunci cand platesti online cu cardul, tu dai acele numere vanzatorului, iar el iti va trage de pe cont o anumita suma, insa vanzatorul avand acele date, el poate sa le vanda mai departe sau in timp ce platesti pe internet, un hacker sa iti intercepteze datele si sa le foloseasca in scopuri "malefice". Cu PayPal, tu nu mai dai datele bancare vanzatorului, PayPal iti trage banii din cont si platesc ei pentru tine. Pe langa asta, te asigura ca in caz ca platesti online prin PayPal si produsul nu e ceea ce trebuia sau vrei sa il returnezi din orice motiv, iti vei primi banii inapoi si se vor lupta ei cu vanzatorul.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, absolut oriunde este afisata sigla VISA, online si offline (POS sau ATM).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da il poti folosi oriunde si pe orice site vezi afisat ca se accepta plata cu card visa!
Nu conteaza ce banga emite cardul atata timp cat el este visa.
Visa este aceeasi companie faptul ca pe card scrie brd sau bcr sau etc nu are nici o legatura. El tot visa ramane!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează