anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce fructele și legumele din supermarket-uri în mare parte nu au nici gustul nici mirosul specific pe care al trebui să îl aibă, precum legumele și fructele de la piață sau din grădină?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Pentru ca-s crescute cu chimicale, hormoni, otravuri, nu sunt crescute natural, si daca nu-si ia ce trebuie, normal ca sunt de fapt altceva, nu mai sunt acele legume si fructe.
Daca tu mananci altceva decat mancare normala, mai esti om normal? O sa fi altceva, daca o sa mai fi.
O sa iesi cu mari defectiuni, modificari.

Ca sa fie gustoase trebuie sa isi traga din pamant anumite chestii care alea ajuta la formarea de molecule de leguma si fructa in anume fel si de anume tip care dezvolta acel gust, e chimie de fapt, ai alte molecule, ai alt gust. Nebagand ce trebuie, se formeaza alta structura si adios, va fi rosie mutanta, o alta varianta mai proasta a originalului.

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mi-e sa nu fie din cauza ca romanii vor totul ieftin de proasta calitate - profita firmele care aduc din import cele mai slabe produse.

| RAY a răspuns:

Sa iti explic in termeni simpli, ceea ce facem noi este evolutie artificiala, alegem fructele, legumele care sunt mai rezisdente la boli, poate alea aveau gust dar erau mai sensibile, nu ca chimicale si alte basme

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dap. Asa este. Pentru ca contin chimicale si diferite subsante de conservare. Rosia zici ca e plastic din pacate.

Mi-a spus cineva odata de la un magazin cum le injecteaza si pe unde big grin

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde. De regula se aduc soiuri mai rezistente la transport si stocare dar gust cam din parti. La lidl de exemplu au rosii sortimentul Buzau 1600 - gasesti sa cumperi si seminte de la statia de cercetare de la Buzau daca vrei sa iti pui fix soiul ala in gradina. Printre putinele rosii cu gust ca in anii 80-90 pe care le-am mincat in ultimii 20 de ani. Au mai fost niste rosii bio din Spania la un moment dat, excelente si alea.

| Mosotti a răspuns:

Sa mai dau o explicatie poate ajuta, daca molecula de mar sa zicem are doi atomi de carbon (e doar un exemplu), aia naturala si buna, are 2 atomi de carbon de la nutrientii din pamant, se formeaza molecula cu acei 2 carboni.
Daca ii dai altceva, acei 2 carboni nu mai au de unde veni, asa ca ramane doar unul sa zicem.

Molecula naturala cu doi carboni, in contact cu papilele gustative dezvolta anumite reactii chimice din care rezulta gustul ala.
Aia cu un carbon dezvolta alte reactii cu alt rezultat, deci alt gust. Din pacate gust mai prost.

Am dat explicatii in aceste doua mesaje ca sa se inteleaga de ce cu chimicale au gust rau, ca asa stiam toti ca au gust rau de la chimicale.

| relian a răspuns:

Toti au raspuns gresit laughing adevarul este cu totul altu.Nu au gust si ce mai spui tu dintr-un singur motiv, sunt culeze crude, aia e tot.
Bine ca la asta se mai adauga si faptul ca se cauta soiuri mai rezistente la transport, astea se obtin dar isi mai pierd in calitati gustative, dar nu-s asa cum cred mai toti cauciuc laughing
Ce spui tu cum is alea de la poiata, si alea daca le recoltezi crude tot la fel or sa fie.
De ce se intampla asta? Pt ca un supermarket nu aduce camioane cu legume coapte si dupa 2 zile sa le arunce la gunoi ce na vandut pana atunci, de aia cer legumele in felul ala.
Dar sunt de exemplu tomate care au gust si miros chiar des recoltate crude. Cele mai bune is alea mici, cu cat is mai mici cu atat au miros si arome mai puternice.
Am gasit un soi de tomate Campari se numesc is ceva mai mari decat ciresele sau cum se numesc tomatele alea f mici, dar au un parfum puternic si au si gust.
Eu stiu pentru ca mai alegeam pe alea c rude, le luam pentru cineva care punea la murat laughing deci is culeze gogonele.La fel si zmeura,murele is culese cand au culoarea albicioasa.
Daca vrei sa maninci ceva cu gust de la supermarket ia salata,varza,mere,pere,banane, astea au gust indiferent cand is culese, restul de aia nau gust, nau arome, capsunele nu mai zic asa is albicioase culese si doara se inrosesc in magazie, tomate la fel.

Ce spune mosotti bate gardu laughing stie el cei aia molecula si chimie laughing baba si mitraliera nauzi la el rosie mutanta laughing se formeaza alta structura pfff

| Dismally a răspuns:

Pentru ca sunt soiuri rezistente la boli, au o productie mult mai mare si un aspect mai placut.

| laSoledad a răspuns:

Ce-a zis @Sekim, plus ca mai sunt si importate, nu-s toate din Romania si sunt culese inainte de vreme.

| laSoledad a răspuns:

Apoi nici cu bisnitarii din piata nu ma mandresc. Am vazut un reportaj recent despre cum producatorii ies in pierdere din cauza ca nu au sansa sa obtina toti un loc la mesele din piata, din cauza bisnitarilor cocalari care fac legea in piete. Plus ca se ofera bisnitarii sa le cumpere marfa producatorilor pe cativa lei si in piata o vand dublu. https://www.youtube.com/watch?v=FDa-Z6kdCvY&ab_channel=KanalDRomania

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca "tatal minciunii" este existent si in aceasta corporatie agroalimantara. Eu ma duc la piata si le arat la astia negru pe alb diferenta, chiar daca ei dorm si vad supermarketurile ca un dumnezeu. Altfel sunt ouale, branza, carnea, pestele, pepenele, etc. Se vede cu ochiul liber ca sunt originale ci nu procesate.
https://www.youtube.com/watch?v=JoRscYkeaJE

| Sekim a răspuns:

Pentru ca sunt pline de chimicale si crescute fortat in medii nenaturale.

| Alinailies a răspuns:

Pt ca sunt tratate cu diferite substante, nu sunt lasate sa se coaca natural adica in ritmul lor ci li se forteaza cresterea, mai sunt tratate sa reziste mai mult timp avand in vedere faptul ca ubele fructe sunt aduse de la mii de km,...

| George377 a răspuns:

Pentru ca sunt crescute forțat în sere sau injectate cu anumite substanțewinking