| iosifconstantin1 a întrebat:

Aveam un cont facke și îmi cere identitate de nume! Și nu știu ce sa fac, aveam foarte mult urmăritori

| Ora de net a răspuns:

Buna, Iosif,

Ceea ce ai facut contravine termenilor si conditiilor Facebook - prin urmare, este normal ca acel cont sa fie sters. Pe viitor iti recomandam sa respecti regulile unui website.

Ora De Net
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai, tocmai ca au detectat ca-i fake si de aceea ti l-au blocat, cerandu-ti sa te identifici.
Fa-te ca ploua, ca oricum nu poti sa trimiti nici un act de identitate, ca sa te identifici, dar nici nu mai poti folosii contul ala.
Ei bine, unul din urmaritorii aia, te-a parat la Administratia FB-ului, de aceea esti acum investigat.
Nu-i nimic, inveti din greseli si nu le mai repeti, ca ramai cu buzele umflate.

| relian a răspuns:

Ai un cont fake adica? Nu stiam ca exista si conturi la care trebuie sa dai un act de identitate atunci cand iti faci contu.Deci toate conturile is fake,daca vorbesti de Fb.Ei acum mai nou incearca sa monitorizeze lumea,culeg informatii,un fel de politie a netului,ceva ilegal. Oamenii ar trebuie sa ia atitudine la chestia asta.Ei legal nu au dreptul sa-ti ceara un act,de aia cand faci cont la ei nu-ti cere nimeni absolut nimic,ba si spune poti pune ce nume doresti,ce poza doresti.Dar dupa incep problemele cum te raporteaza cineva pentru orice,ei iti cer un act cu poza si nume,deci act l; egal, vad asa cine esti, de unde esti, deja esti in baza lor de date.
Daca ii intrebi de ce trebuie act o sa iti raspunda sa vada daca tu esti persoana care folosesti acel cont laughing asa ceva nu stiu astia ori is cretini ori ia lumea de proasta. Daca tu ca FB ma lasi sa folosesc orice nume, lasi sa folosesc orice poza chiar si animale plante etc cum poti sa vii acum sa imi ceri act prin care ei sa vada ca eu is ala? E nu stiu zii tu cum vrei, astia is bat joc de oameni.Dar noi suntem prosti ca acceptam asa ceva.Eu iti dau o idee.Nu le da nici un act nimic, fa-ti alt cont, asa am procedat eu.Plus de asta acum sunt in cautarea unei institutii prin care sai reclam pentru ca atenteaza la intimitatea oamenior si la libera exprimare, deci asta este un atentat la drepturile omului.Astia cu Fb trebuie desfiintati, dar oamenii trebuie sa se adune sa depuna o plangere f multi oameni sai interzica.Foarte bine le-a facut China ca nu-i lasa in tara la ei.Pai tu ce incerci sa faci ba mucea, ba papagalule care esti, ma refer la idioatu ala in viata care are Facebook si care a facut milioane de urma oamenilor si acum cauta sai monitorizeze.Ala sincer eu las elimina daca as ave putere.indivizi de genu asta nu merita sa traiasca, astia is bat joc de oameni.

| JackR a răspuns (pentru relian):

"Ei legal nu au dreptul sa-ti ceara un act". Pe bune?!

Ei, adica Facebook, iti ofera un serviciu si impun reguli de utilizare. Tu, ca utilizator sau prezumptiv utilizator, poti sa accepti sau nu regulile lor. Nu te obliga nimeni sa folosesti serviciile lor, dar daca vrei sa o faci, te conformezi. Ca sa folosesc un limbaj pe care s-ar putea sa-l intelegi: "house rules".
Nici vorba de atentat la libera exprimare! Nu-ti place Facebook, foloseste alta platforma, cu reguli mai laxe.

| relian a răspuns (pentru JackR):

FB si altii ca ei functioneaza dupa niste reguli impuse de alti.Normal ca au si ei regulile lor dar ati cere un act legal tie atunci cand iti faci cont la ei este ilegal, aia am spus.Ei nu au dreptul asta sa ceara acte atunci cand o persoana isi face cont pe sitele lor.Nu au dreptu asta prin lege. Daca ar fi avut dreptu asta stai linistit ca tiar fi cerut act cand faceai cont, evitau astfel orice alte probleme.Asa ca atunci cand tu esti raportat de cineva pe Facebook ei au motiv sa te legitimeze, altfe nu pot so faca.Eu asta cred.Voi credeti ce vreti voi.Am discutat cu ei si evita sa spuna, imi baga numai povesti.Iam intrebat daca au dreptu sa ceara act cand faci cont, tacere, imi scriu mesaj dar ma ia cu alte povesti.Cand esti raportat pot baga tot felul de motive ca esti fake sau mai stiu eu ce cai trebuie sa verifice si bla bla.
Ei asta incearca sa faca sa stranga informatii reale, sa stie ei a cui este exact un anume cont, sa stie numele, poza reale.Niste cretini.Voi nu vedeti ca asta se incearca.Se incearca asa mai pe ocolite.Dar tu si alti credeti ce vreti.

| iosifconstantin1 explică (pentru relian):

Cum sa fac altul când eu pe ăla aveam 50 de mii de urmăritori

| relian a răspuns (pentru JackR):

Arata tu mie un utilizator de Facebook care n-a fost raportat de nimeni si la care FB i-a cerut act? Daca mil arati eu il maninc laughing Cer acte doar cand au un motiv, altfel daca ar fi fost legal ca ei sa poata cere acte ar fi caut-o atunci cand iti faci cont acolo. Evita astfel orice problema sau multe din ele.
Nu au voie sa ceara act cand faci cont, este ilegal asa ceva. Dupa da au motive, esti raportat, or sa zica ca folosesti pozele, numele etc altcuiva sau ca ai mai multe conturi bla bla.Astea is motive, dar ei pot face asta doar daca ai fost raportat, deci in baza unor raportari ale altor utilizatori.
Daca nu te raporteza nimeni, stai asa cum esti cu orice nume si orice poza.

| relian a răspuns (pentru iosifconstantin1):

Si cu ce te ajuta ca te urmareau pe tine 50 de mii?laughing