| Anonimii28372727282 a întrebat:

Vreau sa dau comanda de un pachet cu continut confidențial. Firma de curierat stie ce se afla in colet?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Firma de curierat nu știe ce este în colet atâta timp cât aceste informații nu sunt scrise pe Foaia care conține datele Expeditorului, Destinatarului și cele generale despre colet.

Însă, fiecare firmă de curierat deține o listă de obiecte interzise expedierii (nu le poți trimite niciodată) sau restricționare (le poți trimite prin curier numai în condiții speciale de livrare). Prin colaborarea cu o firmă de curierat accepți implicit termenii și condițiile impuse de aceștia și îți asumi că le vei respecta.

Dacă nu este acesta cazul, confidențialitatea coletului este respectată, curierul neavând dreptul să îl deschidă.

Ora De Net
5 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Teoretic, forma de curierat nu are voie sa desfaca pachetul pe care il livreaza. Toate datele le ia de la Expeditor, care va trece pe colet obiectul livrat (daca e "confidential", normal ca va scrie orice altceva). Daca apare scris "confidential" pe pachet (ceea ce nu cred ca se va face) ar ridica suspiciuni privind continutul si ar putea intra la banuieli.
De exemplu, o comanda online de la sex-shop nu va avea niciodata pe colet continutul ("vibrator pe baterii"), pentru ca sunt lucruri intime, iar cei care pun pachetul stiu sa fie discreti.

| Goete a răspuns:

Normal ca nu, nici daca nu e confidential.
Dar la urma urmei ce te deranjeaza ca postasu stie ca ti-ai luat y vibrator? Ca de exemplu

| Yukidaruma a răspuns:

Firma de curierat nu va sti ce este pus in pachet atata timp cat cei de la care faci comanda au grija sa-l ambaleze cum se cuvine. Pe colet ar trebui sa scrie doar expeditorul si destinatarul cu datele fiecaruia. Uneori, anumite magazine folosesc ambalaje personalizate cu logo-ul lor (cum am primit eu o cutie de la Carturesti).
De deschis pachete, curierii nu au voie sa le deschida. Cred ca cel mai bine, pentru a nu avea surprize, ar fi sa discuti direct cu cei de la care urmeaza sa plasezi comanda. Succes!

| floreadan a răspuns:

Nu ar trebui sa stie ce e in pachetul respectiv.