|

Care este cel mai nou antivirus?

Care este cel mai puternic antivirus?

Ce ese virusul explicat pe logică?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Toate sunt noi, toate sunt aduse la zi continuu
eu folosesc Avast, am mai multe motive, cum ar fi:

-fata de IMBECILITATEA AMARATA SI NENOROCITA de bitdefender, nu e un antivirus agresiv, am un stick cu 40mii de fisiere, si bitDE_K_K_Tdefender, se apuca si il scaneaza de nu mai pot lucra la calculator cu orele, iar JIGODIILE NENOROCITE CARE AU FACUT BITDEFENDERUL, MUNCESC SERIOS SA **ASCUNDA** OPTIUNEA DE DEZACTIVAT ANTIVIRUS... (sau au scos-o de tot, ultima oara cand am incercat am pierdut vreo 2 ore si nu am gasit-o) YUCK angry
iar in afara de stick-ul ala, din cand in cand mi se mai intampla si acasa si la birou/clienti sa trebuiasca sa fac backup si sa trebuiasca sa transfer sute de giga in zeci de mii de fisiere, iar un antivirus activ incetineste procesul si de 3-5 ori, de aia sunt asa de pornit anti-bitDE_K_K_Tdefender

-fata de bitdefender/kaspersky/eset nod32/etc. avast e absolut gratis, asa ca dupa ce il instalez nu imi mai fac probleme ca au reusit sa dezactiveze crack-ul, ca licenta platita a expirat, si sa te trezesti in kuru' gol fara sa iti dai seama si apoi sa te umplii de virusi

virusi poti lua de oriunde, nu numai de pe t0rrenti, chiar daca acolo, cam colcaie (acum cateva zile am luat un "film" care avea extensia.lnk, cu alte cuvinte era executabil, dar manarit bine sa para ca totusi e video), insa poti lua si de pe site-uri, chiar site-uri cu reputatie buna (wowhead a fost la un moment dat spart, si hacker-ii au umplut reclamele cu virusi), mail-uri infectate, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce e un virus?

ceva care se strecoara in calculator/telefon

dupa care face actiune distructiva, care poate fi:
- te umple de reclame (asta e cea mai comuna actiune)
- se multiplica pe reteaua locala, toate contactele din mail, telefon, etc.
- da telefoane/sms-uri cu suprataxa (de pe telefon)
- iti encripteaza toate fisierele (pe calculator) si apoi iti cere rascumparare ca sa le decripteze (asta s-a intamplat pe servere, spitale, etc.)
- iti ia toate datele personale si apoi eventual iti foloseste identitatea ca sa faca frauda, pe care apoi tu o sa o platesti (politie, inchisoare, etc.)
- ETECETERA!

eu te sfatuiesc serios sa iti pui antivirus tongue
eu pe telefon am avast permanent activ si inca 3 cu care scanez din cand in cand (virustotal, malwarebytes si Android 8 are intern un AV, cred ca facut de mcafee), iar pe calculator am Avast activ si malwarebytes inactiv

iar virustotal.com e un site pe care poti sa verfici orice fisier ti se pare suspect

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bitdefender / Kaspersky la primele doua intrebari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ultimul raport de pe www.av-comparatives.org spune că cel mai bun antivirus din 2018 a fost Avast free.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bitdefender / Kaspersky / Avast la primele doua intrebari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai grija de pc, laptop nici pe naiba nu iti iei virusi! daca folosesti torentul e un portal al trojan, virusi, orice fel de virusi.

eu zic ca antivirusul e Bitdefender, si Zemana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Initial nu voiam sa raspund, dar am vazut ca din tot ce au spus altii, doar o persoana a avut un raspuns decent.

Incepand cu antivirusul. Daca vrei sa iti pastrezi calculatorul in siguranta, iti trebuie unul. Am tinut sa mentionez asta pentru ca am vazut pe cinvea care a spus, si citez: "Daca ai grija de pc, laptop nici pe naiba nu iti iei virusi!". Daca o sa te crezi experimentat si o sa decizi ca nu ai nevoie de un antivirus, atunci foarte rapid ti se va dovedi contrariul.
De asemenea este foarte important sa stii ca antivirusul nu va detecta toate fisierele periculoase. De obicei asta se intampla din 2 cazuri:
- Fisierul pe care l-ai descarcat este un malware 0day. Un 0day este un malware nou, nedescoperit inca de firmele de antivirus.
- Fisierul este obfuscat. Nu o sa intru in detalii despre ce este un malware obfuscat, deoarece este un subiect mai amplu, dar poti cauta pe net daca esti interesat.
Asadar, un antivirus nu este destul ca sa te apere. Foloseste si gandirea logica si antivirus impreuna, si ai mai multe sanse sa te protejezi.
In legatura cu, care este cel mai nou, asta nu conteza. Toate primesc update-uri regulat, deci doar alege unul dintre cele mai cunoscute.
Nu exista "cel mai puternic antivirus". Totul se rezuma la cat de repede o firma gaseste un tip de malware nou, sau o alta tehnica prin care hackerii obfuscheaza malware-ul. In mare parte, toate numele mari sunt la fel de bune.

Acum sa trecem la ce este un virus. Virusul este unul din mai multe tipuri de malware. Un virus este un program care modifica un program legit, astfel incat atunci cand acel program este executat, virusul este de asemenea executat. De multe ori se imprastie cand programul infectat este impartit si cu alte persoane, astfel functionand ca un fel de parazit.

Alte tipuri de malware sunt: worm-urile, adware, spyware, trojan, ransomware. Acestea sunt principalele, dar mai sunt si hibrid si "fileless"(care nu se imprastie prin fisiere".(poti cauta mai multe despre...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează