| tonyc7 a întrebat:

De ce ti se cere nr-ul de tel de unele siteuri (precum Facebook sau Youtube) atunci cand vrei sa iti faci un cont pe platforma lor? Exista si alt motiv decat cel in cazul uitarii parolei?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru securitatea contului.

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Pai care sunt pericolele la adresa securitatii contului?

| Jassmina a răspuns:

Telefonul este purtat tot timpul cu tine si in caz de contul iti este spart, esti anuntat printr-un sms ca cineva vrea sa-ti intre in cont.
Atunci poti actiona imediat si-ti schimbi parola, ca hackerul sa nu mai aiba acces la contul tau.
FB-ul nu permite sa detii mai multe conturid e FB, ca nu-ti poti pune detaliile perosnale in mai multe conturi, dar multi isi fac conturi false si la un moment dat sunt detectati de Fb si eliminati.
Punand un numar de telefon la mai multe conturi, risti sa-ti blochezi toate conturile la care ai pus acel numar de telefon. Pana la urma este pierderea ta, cand vrei sa fii smecher si in final cazi in propria-ti plasa, din prostie.

| tonyc7 explică (pentru Jassmina):

Nu vreau sa fiu,, smecher" si nici nu intentionez sa fac ceva rau cu acel cont in plus (ar fi pierdere de timp si oricum nu ma caracterizeaza asta). Ma gandeam doar ca n-ar strica sa am si unul de rezerva (cine stie, poate se intampla ceva cu cel vechi, de nu mai pot intra pe el, dispare sau se sterge la un moment dat).

| PufulețiGratis a răspuns (pentru Jassmina):

Bună.

Eu am pățit un lucru, cel puțin interesant...
La contul vechi de Facebook voiam să schimb numărul (pentru securitate, evident ), nr meu de telefon era nou (achiziționat) și mi s-au spus că nr este refuzat din cauza că sunt prea multe conturi de Facebook deschise cu același număr! (eu având doar unul!)

| PufulețiGratis a răspuns (pentru PufulețiGratis):

De asemenea, tot primesc pe acel număr mesaje de la BRD /BCR cum că am aderat la nu știu ce fond de pensii private... eu având aproape 30 de ani...

| PufulețiGratis a răspuns (pentru Jassmina):

Desigur, am un cont Nou deschis, la BRD parcă... dar e vorba doar de un card credit!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

In urma cu cativa ani, cand mi-am făcut cont de Facebook, se solicita utilizatorilor sa se inscrie, fie cu adresa de email, fie cu nr de telefon mobil.
Aveam de ales dintre cele două, nu era obligatoriu să completezi ambele câmpuri din formular.
De ex, eu m-am inscris folosind doar adresa de email, cu care ma pot loga pe Facebook si la ora actuală. Pe parcursul anilor, aparea mesajul "introdu un numar de telefon pentru securitatea contului", dar nu l-am introdus niciodata, fiindca nu prea folosesc Facebook si nu îmi păsa daca luau decizia de a mi-l dezactiva. Nu s-a intâmplat nimic!
La ora actuala, nu stiu ce anume se (mai) solicita la inscriere.
Dar poti incerca sa te inscrii cu o alta adresa de email, pe care nu ai mai folosit-o niciodată.


Uite, iti dau sa citesti cateva raspunsuri la intrebarea ta. Poate că vei ajunge, in cele din urma, la o concluzie:

https://privacyinternational.org/......ber-update


https://i.fluther.com/......ne-number/

| Werrich a răspuns:

Facebook trimite un cod de activare pe nr de telefon când îți faci cont.

| Furnicuta000 a răspuns:

Pt a recupera mai usor contul si pentru a se asigura ca nu ai alte conturi fake (sau macar prea multe conturi fake). De ex la yahoo mail nu mai merge sa-ti faci cont daca nu ai un nr de tel pe care sa il folosesti doar pentru acel cont

| PufulețiGratis a răspuns:

Bună.

Li se par și lor că ești o persoană interesantă.

| PufulețiGratis a răspuns (pentru PufulețiGratis):

Cum spuneau și @ Furnicuta 000 și Jassmina...

| user0328 a răspuns:

Da, în ultima perioadă apar foarte multe conturi care fie fac spam, fie postează cine știe ce etc., iar, dacă îți faci cont cu nr de tel, poți face numai unul, astfel că nu mai poți avea decât pe cel personal

| tonyc7 explică (pentru user0328):

Si daca vreau sa am 2 sau poate 3 conturi de Facebook, nu pot pune la toate trei acelasi nr de tel?

| floresdemayo a răspuns (pentru tonyc7):

Cred că se poate. Am o colegă care are vreo trei conturi de Facebook, care sunt facute pe același nume (numele ei real). Nu am intrebat-o niciodată dacă a folosit pentru toate, acelasi număr de telefon. Bănuiesc că da...