anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani sunt foarte scunda de înălțime și m-am hotărât să fac in fiecare zi niste sărituri pe lângă alte exerciții care le făceam zilnic că am auzit că te poți înalta.Problema este că am făcut 300 o data și după am avut o durere puternica la gambe și mi le simțeam foarte tari(nu vreau sa devina prea musculoase,prea groase,și așa sunt scunda) și nu știu cum să fac săriturile in continuare, dar sa nu am dureri sau posibil alte probleme mai grave.Cate ar trebui sa fac, oare ar trebui sa iau pauze intre ele?

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sportul ajuta in multe feluri, dar la inaltime nu o sa mai cresti prea mult poate deloc indiferent daca faci sau nu sport
Cat esti de mica? 1, 50?

| Pinkvanilla9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum de ai ghicitlaughing am 1.55 mă simt oribil nu știu cum să-ți zic

| Violleta2022 a răspuns:

Sariturile si atarnatul de bara nu te ajuta la nimic, dar un sport practicat zilnic, ti-ar putea stimula cresterea.
Oricum, fetele se opresc din crestere la 16 ani.
Deci, mai ai 1 singur an sa-ti ajuti coprul, daca te apuci ACUM, serios de un sport, pe care sa-l practici intens, zilnic, 1-2 ore/zi.

| AnastasiaK a răspuns:

1. Inaltimea e determinata genetic, indiferent ce faci sau ce nu faci in final va fi aceeasi.

2. Nu devine nimic "prea musculos" de la niste amarate de satituri. Nici daca ai lucra ca lumea cu greutati nu ti s-ar dezvolta musculatura prea mult sau prea repede.

3. Normal ca ai simtit o durere daca te-ai hotarat sa faci 300 nefiind obisnuita cu genul asta de efort.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Pinkvanilla9):

Am 1,50 si nu inteleg ce-i atat de groaznic laughing. Invata sa te iubesti mai mult, nu o sa cresti de la niste sarituri, e o chestie de genetica.
AnaMaria vorbeste ca sa nu adoarma, ca de obicei, sportul intens chiar iti stopeaza cresterea, de ce oare toate gimnastele si sportivele, in general, sunt foarte scunde? Eu am facut baschet de performanta multi ani si nu am crescut niciun cm. Poti sa faci niste exercitii pentru postura corecta a corpului, astea pot ajuta 1-2 cm.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Pinkvanilla9):

La 1,55 esti perfecta (pentru mine )
Este ceva normal la fete inaltimea de 1, 55cm, cunosc foarte multe fete cu asemenea inaltime

| Pinkvanilla9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Streching cum se zice am făcut și fac des și da se vede o îmbunătățire gen sunt mai dreapta sa zic asa, dar eu nu înțeleg de ce din clasa a șaptea nu am mai crescut deloc. În clasa a șaptea am avut 1, 52, și în clasa a opta nu am crescut deloc. Părinții nu sunt chiar asa scunzi mama are 1.65 iar tati 1.85 și am fost și la endocrinolog, dar degeaba sincer. Plus ca în clasele mici eram ca toate fetele...Asta este nu prea am ce face.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Pinkvanilla9):

Si parintii mei sunt inalti, dar eu seman cu bunica. Nu-i nimic rau in a fi diferita.

| Stropdeploaie a răspuns:

Dacă părinții tăi n ai mai mult de 1.69. Poti sa sari tu pân la cer că tot n ai sa te mai înalți! Așa la comanda! Ok sportul este sănătos! Pentru o viață sănătoasă! Știi când te doare capul.nu iei tot borcanul de medicamente crezând că ti va trece în urmatoarea secunda durerea de cap... Înțelegi?

| Adry05 a răspuns:

Nu te ajuta cu nimic sariturile, ai vreo sansa inotul, basketul, tractiunile dar la varsta asta nu stiu cat te-ar mai putea ajuta.

| Kerre a răspuns:

Daca o sa intreb de unde ai aflat asta sunt sigur ca de la parinti/bunici sau prieteni paraleli cu subiectul. Nu poti influenta mai deloc cresterea in inaltime!, mai ales cu sarituri laughing. Poti influenta putin cresterea in inaltime daca faci miscare mult mai des si ai o alimentatie echilibrata cu toti nutrientii necesari, dar cum am spus doar putin influentiaza asta. Genetica este raspunsul la multe "probleme", printre care si cresterea in inaltime. Am vazut multi copii si chiar oameni mai mari care faceau exercitii zilnice sau se duceau la sporturi precum handball/baschet/inot etc chiar daca nu le placea, si in momentul in care ii intrebau de ce fac asta ei iti raspundeau ca vor sa creasca in inaltime. Daca din genetica iti este dat sa fii mai scunda atunci aia e, nu poti face nimic altceva. In legatura cu durerile de gambe cel mai probabil ai facut febra musculara, ceea ce inseamna ca i-ai dat muschiului tinta un stimul cu care nu era obisnuit, nu iti face griji nu cresti in masa musculara doar din sarituri.

| aXy99 a răspuns (pentru Adry05):

Imi explici si mie cum te inalta inotul sau baschetul? Ba ca faci baschet, ba ca sari, topai, tot aia e. La baschet mai mult alergi decat sari, deci, dupa logica ta, sariturile ar fi chiar mai eficiente rolling on the floor

| Pinkvanilla9 a răspuns (pentru Kerre):

Nu am aflat de la părinți, familie, prieteni etclaughing am citit pe net, am văzut părerile unor băieți de pe anumite site-uri, am văzut un videoclip pe YouTube.Acuma îți dă seama că sunt și mituri, pe unii îi ajută sporturile(inot, volei) iar pe alții nu. Oricum cert ii că sport voi face mereu, voi alerga și o sa mănânc in continuare sănătos.