Frate,sunt suplimente! Nu steroizi! Nu iti dauneaza cu nimic deoarece sunt extrase din mancare.Le gasesti si in mancare(lactate, oua, carne, soia etc.)
NU poti sa cresti in masa musculara fara sa consumi proteine.
Daca vrei sa folosesti si concentrate proteice aici e alegerea ta, in functie de cate proteine reusesti sa-ti iei din mancare pe zi. Daca nu poti sa-ti asiguri necesarul zilnic din mancare atunci trebuie sa iti cumperi un concentrat proteic.
Daca te referi la suplimentele alea din comert atunci nu-ti recomand. Cel mai sanatos si bine e sa-ti cresti masa musculara facand exercitii cu greutati si greutatea proprie in parc( aer liber) sau la o sala de forta. Dar daca mananci numa prostii, te culci la 1-2 noaptea si nu-ti faci un program corect atunci progresul iti va fi unul lent.
Inteleg,frate. Totusi, eu prefer sa le iau din alimente decat dintr-un tub de plastic.
E bine ca poti sa mananci 1-2 kg de carne pe zi... eu nu pot sa mananc in fiecare zi peste 1 kg de carne, ca sa nu folosesc suplimente
Nu cred ca trebuie sa mananci atata carne decat daca nu cumva vrei sa traiesti din culturism ceea ce nu cred ca ai in gand. Daca vrei sa pui mult in putin timp, da-i drumul la suplimente.
SI cu suplimente pui tot in ani de zile
suplimente = mancare concentrata
P.S. : sa traiesti din culturism necesita mult mai multa mancare, Arnold manca 3-4 kg de carne pe zi... 1 kg nu-i ajungea nici macar pana la pranz.
Oricum, e bine sa ai undeva la 4 mese pe zi + 1-2 din suplimente ( in total sa ai 5-6 mese, mancare + suplimente ), asa pui muschi ca lumea ( pentru un om normal, o sa fii departe de aia din bodybuilding, dar e ok )
Depinde si de organism. Unii pun in ani, altii in luni.(FARA suplimente)
In luni nu pune nimeni. Arnold era super dotat genetic si tot i-a luat cativa ani sa faca muschi seriosi.
Te asigur eu ca se poate si fara. Dar mno, daca tu vrei sa fii ca Arnold e alta treaba.
Vorbeam de altceva, ziceam ca nu pune NIMENI muschi in "luni" de zile, muschii seriosi se pun in ani de zile.
Si fara ce? Ca nu vorbeam despre ceva
Eu cred ca vorbeam despre suplimente.
Tu ai zis "Depinde si de organism. Unii pun in ani, altii in luni.(FARA suplimente)" si eu am zis ca nimeni nu pune in luni ( nici macar Arnold, care lua steroizi ).
Deci ideea era ca in "luni de zile" nu pune nimeni muschi, INDIFERENT ce fac, e o perioada mult prea scurta.
P.S. : Arnold facea injectii cu steroizi si manca 3-4 kg de carne pe zi si peste 100 de oua pe spatamana
Eu am un prieten care in 3 luni a pus 10 kg pe el. De aia spun ca depinde de organism.
Bizar, un sportiv profesionist, natural (natural inseamna si cu supliment, doar ca fara steroizi ), pune 5-6 kg / an.
10 kg in 3 luni... sunt 2 variante :
1. grasime
2. steroizi
Altceva nu exista.
Am mers de la cot la cot cu el la sala. Niciun fel de suplimente/steroizi. Pur si simplu era mic de inaltime( 1, 72) si "indesat". De la 65 a ajuns la 73 cu tot cu slabit din grasime.
10 kg in 3 luni = aberatie de copii mici, oricine o sa-ti confirme asta.
Sincer... aveti vreunul peste 20 de ani?
Frate,sunt suplimente! Nu steroizi! Nu iti dauneaza cu nimic deoarece sunt extrase din mancare.Le gasesti si in mancare(lactate, oua, carne, soia etc.)
Pai fara proteine nu ai cum sa cresti! Te referi la suplimente? Daca da cate kg si ce inaltime ai?
Eu sint bine dezvoltat fizic..si cu sportul o duc bine, nu am probleme..sint un sportiv bun, dar totusi vreau sa-mi cresc masa musculara mai mult..Am un 1, 78m inaltime si greutatea 75 kg
Da vad ca toti bodybuilderii folosesc proteine, TOTI! dar eu totusi am 15 si de asta stau la indoiala sa le cumpar ori nu
Cumpara! Bodybuilderii pe care ii vezi tu asa mari(cei gen Jay Cutler, Ronnie Coleman, Dexter etc.) folosesc steroizi! Proteinele nu iti dauneaza cu nimic! Apropo:Renunta la faza cu oul crud! E un cacat.Si eu faceam la fel pana sa imi dau seama ca nu ma avantajeaza cu nimic.Mai bine il mananci gatit.Plus ca poate contine salmonela daca e crud.
Ok,dar nu voi mai folosi oul crud.Totusi cred ca dupa prima ocazie imi cumpar niste proteine
Eu iti recomand,daca nu ai mai fost pana acum la sala si nu le ai cu sportul,sa incepi prin a face flotari, abdomene, tractiuni la o bara si genoflexiuni pana cand muschii tai se vor forma. Dupa asta, poti sa te duci la o sala pentru a-i dezvolta mai calumea. daca vrei muschi, poti lua creatina.Bafta!
Ce poti pati? Nu ai niciun fel de legatura cu acest sport! Nu sti nimic!
Da ma fa tu 3 sporturi diferite (handbal, fotbal si baschet)si antreneazate doi ani intregi si dupa aia sa te gandesti ca nu am nicio legatura cu sportul acela
)) Era vorba despre culturism inteligentule! Nu era vorba despre hanbal, fotbal si baschet.Mai intai gandesti si apoi spui
. Apropo eu fac de 3 ani culturism si kickboxing
Kickboxing fac si eu de 3 luni, iar cu lupta libera ma ocup al 2-lea an,dar acum luni, miercuri, vineri in loc de lupta o sa lucrez cu greutatile, in fiecare dimineata beau cite un ou crud si iata nu stiu precis sa-mi cumpar proteine sau nu, starea mea fizica pentru 15 ani as zice ca e chiar foarte buna, dar vreau sa-mi evidentiez mai tare muschii
Stai cuminte!
risti foarte foarte mult!
proteinele se iau de la 18 ani in sus daca ai conditie fizica!
dac aei acum prosteine risti sa nu te mai dezvolti! si cand vei ajunge mai invarsta, nu ti se vor mai dezvolta muschi.
intr-un cuvant stai cuminte! fa 18 ani su dupa ia prroteine du-te la sala si trage de tine
Alt copil mic... apuca-te de sah in loc sa aberezi
AlexSkillz19 întreabă:
Maria1211 întreabă: