| thefriendlyguy101 a întrebat:

Am 18 ani si as vrea sa ma apuc de un sport si sa il fac de performanta. Stiu ca performanta se face in timp si poate dura ani pana cand ajungi acolo dar vreau macar sa incerc. Stiu ca nu ma pot apuca de fotbal, handbal, baschet sau alte sporturi in echipa deoarece deja cei care practica sporturile acestea sunt la un nivel semi-profesionist. Exista vreun sport de care pot sa ma apuc? Si daca sunteti vreunul din Brasov puteti sa imi spuneti daca stiti.

7 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

"Stiu ca nu ma pot apuca de fotbal, handbal, baschet sau alte sporturi in echipa deoarece deja cei care practica sporturile acestea sunt la un nivel semi-profesionist"
Deja, singur ti-ai stabilit ca e imposibil, ceea ce e gresit.Sunt oameni care s-au apucat tarziu si au reusit sa ajunga la un nivel inalt. Poti sa te apuci de orice sport, indiferent de varsta.Asta ca e prea tarziu e o scuza penibila, mai ales la 18 ani.

| thefriendlyguy101 explică (pentru StrongHeart):

M-am interesat si am sunat sa intreb pe la cluburile din orasul meu si toti cei cu care am vorbit mi-au spus ca este prea tarziu pentru ca cei de varsta mea sunt deja prea buni la sporturile in echipa.

| StrongHeart a răspuns (pentru thefriendlyguy101):

Daca esti bun la ceva, nimeni nu te poate opri.Trebuie sa crezi in tine, inainte de toate.

| AnastasiaK a răspuns:

Percepi foarte, FOARTE prost ideea de performanță. Dacă era vreun sport în care să poți face TU performanță, nu mai puneai întrebarea asta, crede-mă.

Pentru performanță, înainte de toate, îți trebuie niște APTITUDINI motrice pe care le ai sau nu le ai, iar dacă există, de obicei se observă de la vârste mici. Nu văd să fi precizat că ești bun la ceva anume.

În al doilea rând, sunt câteva calități motrice care se educă din timp și e cam imposibil să compensezi acum. Există oameni care se apucă de diverse sporturi de performanță după 18 ani, dar ăia sunt oameni care au mai făcut destul sport până atunci, poate chiar un alt sport de performanță. Tu văd că n-ai zis nimic de așa ceva.

În al treilea și ultimul rând, performanța necesită FOARTE MULTĂ muncă și multe sacrificii. Nu e suficient să vrei, că de vrut toți vor. Iar ca să fii în stare să depui tot efortul necesar trebuie să iubești sportul pe care îl faci, să fii efectiv OBSEDAT de treaba aia. Dacă tu nu știi ce vrei, e clar că n-ai nici măcar jumate din pasiunea necesară îndreptată spre vreun sport.

| al0o0o0 a răspuns:

Nu prea e de performanta la varsta asta, trebuia sa te apuci de mic, dar niciodata nu e prea tarziu. Poti ajunge la performanta decat daca esti determinat sa faci asta si 100% concentrat pe drumul asta. Poti incerca inotul.

| Pikmin a răspuns:

Tenis, inot, karate, dans

| Maerko a răspuns:

Te poti apuca de tenis( de masa sau de camp), inot, hockey, dans, ski.