| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Am nevoie de cineva care practica Calisthenics sau care are treaba cu sala.
De 3 zile sunt in surplus caloric si mi-a spus cineva ca trebuie sa ma antrenez mai rar de 3 ori pe săptămâna sa aibă timp mușchii de refacere ca așa nu cresc, este adevărat?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Nu mai asculta după toți nebunii

Ia-o logic, antrenezi o grupă de mușchi o data la 3-4 zile, faci niște exerciții mai grele decât data anterioară, ai o alimentație sănătoasă bogată proteic, și dormi 8 ore pe noapte. Cam ăsta e tot secretul, restul sunt povești inventate de amatori.

4 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Trebuie sa tii cont de anumite reguli ca sa eviti supraantrenamentul. Cum ar fi sa nu antrenezi consecutiv aceiasi grupa de muschi, sa nu epuizezi muschiul, el trebuie stimulat, nu distrus. Numarul de zile in care te antrenezi nu conteaza.

| wildthing a răspuns (pentru Apokales):

Spui ca muschiul nu trebuie epuizat, el trebuie stimulat, nu distrus. Si daca nu te duci pana la epuizare, cum stii cand ai lucrat destul grupa respectiva? De unde stii daca l-ai stimulat destul sau trebuia sa mai tragi un pic?

| Apokales a răspuns (pentru wildthing):

Eu personal nu stiu cu exactitate, dar stiu ca ceea ce conteaza este intensitatea antrenamentului inaintea volumului. Exista niste parametri populari pe net, cum ar fi 40 de minute de antrenament pe zi sunt suficienti, 3-4 serii pe grupa de muschi sunt indeajuns. Pentru grupele mari de muschi se recomanda putine repetari, axandu-te pe intensitate decat pe volum, dar pentru grupele de mici treaba sta invers, se recomanda ceva mai mult volum, range-ul fiind undeva pe la 8-12 repetari.
Daca nu ai aparatura necesara pentru a masura eficienta antrenamentului, atunci tot ce ai de facut este sa dobandesti cunostintele intr-un mod empiric.

| RobertMoon a răspuns:

E adevărată treaba cu refacerea mușchilor. Daca tu faci azi brațe și mâine sau poimâine brațe faci degeaba că nu lași mușchii sa se refacă. Lucrează o grupă de mușchi de maxim 2 ori pe săptămână cu o pauza de măcar 4-5 zile.