| flavian12222 a întrebat:

Am niște frane hidraulice shimano BR-M447 și de când am degresat plăcuțele și discul frana nu mai merg, ce sa le fac?

2 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Nu le-ai degresat bine sau complet.

Cea mai simpla varianta este sa te duci undeva cu o panta cat de cat consistenta, cat sa cobori 3-4-5 minute. Dai cu spray de frane din belsug pe etrier si disc ca sa ajunga peste tot apoi cobori cu frana usor apasata. O sa scartaie la inceput si nu o sa tina aproape deloc; nu apasa foarte tare, doar cat sa fie contact intre placute si disc. Pe masura ce incepe sa tina mai bine poti sa apesi progresiv mai taricel dar nu cat sa opresti bicicleta. Ideea este sa incalzesti discul si placutele cat sa arzi reziduurile ce raman in urma degresarii.

Mai sunt si alte variante in functie de cat timp si pricepere ai, (gasesti pe Youtube) dar din experienta mea personala asa e cel mai simplu.

Daca te tin picioarele poti face si pe plat dar trebuie sa tragi nu gluma.

| VoidEternal a răspuns:

Daca nici asa nu merge probabil placutele au fost contaminate cu ceva substanta uleioasa. Daca sunt din cele organice, materialul din care sunt facute este poros si absoarbe orice rahat. De asta nu este bine sa folosesti wd40 in apropierea lor, sau sa ungi lantul cu spray.

In cazul asta solutia este sa schimbi placutele. Daca le schimbi sa degresezi foarte bine si discul inainte. Ideal cu alcool izopopilic si o carpa foarte curata.