| Ilovedinero a întrebat:

Am o intrebare.De ce toata lumea considera baletul un sport slab? Am o prietena balerina si am rugat-o sa ma ia si pe mine la un antrenament ca eu sunt o fire spontana si imi place sa experimentez.Deci jur ca in totii ani de cand fac kickbox nu am simtit o astfel de durere, cu mobilitatea a fost cum a fost dar cand m-am ridicat pe poante va jur ca m-au lasat picioarele de zeci de ori, e urât rău de tot.Cine face sportul asta: va felicit, aveti toata admiratia mea.E un sport foarte foarte greu, De ce oamenii considera acest sport slab? Cred ca o balerina daca intra in ring si ii da o lovitura din pirueta adversarul intra in reluare

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cine ti-a spus asta? Numai dansatul pe poante necesita un antrenament greu si indelungat.
Iar baletul nu este un sport.

„Diferenta dintre Balet si Sport

Baletul/dansul clasic este o artă. Un dans artistic, ce prezintă o poveste, un subiect anume pe o compoziţie muzicală, în general clasică. Baletul înseamnă eleganţă, frumuseţe, interpretare, transmiterea emoţiilor şi a imaginii unui personaj, în general romantic.

Sportul este o activitate fizică, care are la bază competiţia şi obţinerea de performanţă prin rezultate, cum ar fi punctaje, note, scoruri, cronometraj şi altele."

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

De ce ar conta ce considera unii prosti ("lumea") despre lucruri pe care nu le cunosc?
Sporturile se practica in primul rand pentru propria satisfactie. Asa cum unii devin campioni in tenis de masa, si baletul poate fi important. Nu conteaza daca este mai mult sau mai putin solicitant fizic.
Cei care defaimeaza anumite subiecte sunt doar ratati plictisiti de linistea de reusite din viata lor. Nu ar trebui sa-i pese nimanui de "cugetarile" lor.

| johnnny123 a răspuns:

În primul rând, nu am auzit niciodată termenul de "sport slab".
În funcție de ce criterii se clasifică un sport ca fiind "slab"? Dacă nu dai cu pumnul sau nu ridici haltere înseamnă automat că e un "sport slab"?

În al doilea rând, baletul nu este un sport ci este o artă. O artă care necesită excelență fizică și un control absolut al corpului. Control care se dobândește prin niște antrenamente extrem de specifice, care nu sunt cu nimic mai ușoare decât antrenamentele pe care le fac sportivii de performanță.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Până acum n-am auzit pe nimeni să spună de balet ca e ușor sau slab

| siaaaa a răspuns:

Deciii,in primul rând baletul nu e un sport.E o arta.In al doilea rând.Nu știi ce era in capul profesorului fetei respective sa te urce pe poante de la prima ora. Dacă nu e vorba de exprimarea ta si chiar e vorba de poate si nu de flexibili e foarte aiure.E ca si cum îmi spui mie ca noi ne antrenam 2+ (Minimul ca sa ajungi sa te urci pe poate este de 2-3 ani in ideea in care faci minim 2 ore de balet pe saptamana)ani ca sa avem forța si mobilitatea sa ne urcam, iar tu te duci o ora așa sa încerci și te urca pe poate, îmi pare sincer rău pentru experienta ta.Nu știu prietena ta in ce situație e și de făt timp face și cat de buna e.
P.S.:Nu știu de mâini dacă avem putere destul de mare, dar in picioare zic eu ca da? Buna gluma totuși