| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Am și eu o întrebare despre alimentație:
Eu sunt pe surplus caloric, fac sala de 4 ori pe săptămâna.
Un antrenament durează cam o ora jumătate și arat chiar bine,mie îmi place sunt definit, piept,picioare, abdomen, umeri, dar totodată am și pofta de dulciuri si mănânc ciocolata neagra și biscuiți oreo gold, 40 de grame de ciocolata neagra are cam 12 g de grăsimi și 150 de calorii.
Iar 3 biscuiți oreo gold au 200 kcal și 6 grame de grăsime.
Mănânc cam zilnic maxim 400 kcal de dulciuri in rest mănânc proteina din carne,orez, cartofi totul la cuptor, credeți ca îmi va face rău?
Sa nu va vad, ca-mi ziceți de fructe in loc de dulciuri ca nu funcționează la mine chiar mănânc fructe zilnic și degeaba.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vezi tu daca-ti face rau sau nu, ca noi nu avem de unde sa stim ce-i prieste corpului tau.

| Cosmin86 a răspuns:

Cat timp in oglinda nu vezi ca te afecteaza, mananca in continuare.

| RoCkKiD a răspuns:

Am mai vazut povesti similare de la oamenii care incep sa mearga la sala. Problema ta e ca ai ajuns in extrema opusa cu nutritia, si orice mancare "nesanatoasa" provoaca o reactie anxioasa.

Realitatea e ca tu, prin mersul la sala, vrei sa cresti masa musculara. Atat timp cat ai un aport de proteine suficient ca sa sustii cresterea muschilor si un aport suficient de carbohidrati sa ai energie la sala sa duci antrenamentul la bun sfarsit esti in grafic.

Poti spune ca unele mancaruri nu-s echilibrate ca macronutrienti dar nici una nu o sa iti faca rau ca o consumi, sunt prea multi factori care trebuie analizatica sa ajungi la acel "rau". Ciocolata e prina de grasimi si glucide, drar grasimile si glucidele nu iti fac rau, oraganismul tau are nevoie de macronutrientii astia ia rcantitatile pe care le consumi sunt irelevante pentru un om cu nivelul tau de activitate fizica.

Pe scurt, manaca-ti linistit ciocolata, nu trebuie sa fie neagra, poate sa fie de care vrei. Ai grija doar sa ai un aport suficient de proteine (minim 1.5g/kg de masa corporala) si un aport suficient de carbohidrati..in rest asigura-te ca manaci de toate si o sa fii ok.

| aditimus a răspuns:

Atata timp cat iti calculezi si iti faci si poftele nu are ce sa iti faca rau insa ai grija sa nu depasesti...

| Sophieka a răspuns:

Observ ca ai o obsesie fata de treaba aceasta... Vrei sa arati cat mai bine, vrei sa te ingrijesti.Ok, foarte bine.
Dar ocupa-te si de psihicul si sufletul tau... Fi frumos si in interior nu doar in exterior, sa nu uiti asta.

| Moofie a răspuns:

Pofta de dulce mi-am rezolvat-o cu o salata de fructe 750g mai exact(cu cat mai putina fructoza) seara si 50g sirop de artar)
o masa foarte buna dupa un antrenament si sa limiteze pofta de dulce.
eventual daca ai pofta de ceva dulce si mai ok nutritional, gasesti in lidl niste batoane cu ciocolata fara zahar, sunt mult mai ok decat oreo.
din contra, daca stii sa te joci cu fructele atunci ele iti rezolva si problema cu dulcele.