| adrianpetrican a întrebat:

Azi am descoperit ca baiatul meu a jucat la pariuri sportive cu cardul meu! L-am dat pe mana politiei pe baiatul meu caci a jucat la pariuri sportive toti banii de pe card! Acuma intrebarea e cum pot recupera acei bani? As dori sa sun la banca sa declar tranzactie neautorizata! Ce trebuie sa fac! El mereu joaca si o face pe ascuns! L-am dus la psihiatrie la medici de tot felul dar degeaba!

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu obtii nimic, decat daca fiul iti poate plati paguba, deoarece banca nu este vinovata ca tu i-ai dat acces la card. Banca nu are sti cine face tranzactia cu un anumit card, daca se introduc datele corecte cerute la plata.
Incearca sa gasesti un psiholog bun.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți, că banca nu are fonduri pentru asta. Dar poți să îți dai în judecată propriul copil ( și să-ți dai singur niște palme cu această ocazie) și să îl obligi prin executor judecătoresc să îți dea banii înapoi, să îi mănânci cu lingura.

| BunaZiuaMerio a răspuns:

Ii mai dai bani, ca poate castiga dublu cat ati pierdut.

Bula
| Bula a răspuns:

Banii nu le vei putea recupera de la banca, doar de la baiatul tau.
Trebuia sa blochezi cartela si sa retii doar pentru tine codul PIN de acces, iar cartela sa nu lasi pe mana baiatului.

Acum, daca ai depus plangerela politie impotriva lui, va trebui sa dea declaratie si el, dar si tu.
Cand vei merge la politie, discuta cu politaiul care cerceteaza cazul, sa-l sperie, sa dea o lectie baiatului.
Printre altele, sa va cheme impreuna la el si sa indice sa mearga la un psiholog pentru tratament, altfel va face puscarie pentru furt.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poti face o singura chestie: sa incerci cu un avocat (daca copilul este minor) sa-ti recuperezi banii de la firma de pariuri. Trebuie sa intrebi un avocat!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Te du la banca si cere să-ți schimbe cardul sau codul PIN. Spune-le motivul pentru care dorești sa le schimbi si ascundele sa nu mai aiba acces la ele fiul tau.

| adrianpetrican explică (pentru Salontanul):

Deci pot si cu banca sa recuperez de la firma de pariuri?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru adrianpetrican):

Cu banca, nu! Banca n-are nici o vina ca ai dat cardul pe mana unui copil. Doar cu un avocat si impotriva firmei de pariuri.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Salontanul):

Nici la firma de pariuri nu are nici o șansă. El spune că a jucat copilul lui, banii de pe card, dar nu are nici o dovadă pentru asta, că nu a făcut l tranzacția sau oricine altcineva care putea avea acces la card. Dacă știi că ți s-a furat cardul anunți banca și blochezi accesul la el, este responsabilitatea ta. Dacă contul ți- a fost accesat în mod fraudulos prin mijloace electronice, anunți poliția care face cercetări pentru a găsi infractorul. Dar faptul că fiul tău a folosit cardul în mod fraudulos, nu poate fi probat doar prin declarația dtale, așa că nu poți da vina pe firma de pariuri, să îți dea banii înapoi, pe ce bază?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru sadrian46):

Poate fi o sansa daca este minor si este inregistrat minorul. Nu au voie sa accepte pariuri de la minori!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Salontanul):

Da, rezon. Dar la păcănele e plin de minori. Am lucrat un timp așa zis de probă și am constatat fenomenul.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru sadrian46):

Poate ca aveti dreptate dar daca a facut asta online, trebuia sa-si fi facut un cont. Ca sa poata sa incaseze banii e posibil sa-si fi facut contul pe numele lui. Este o sansa la suta. De aia l-am sfatuit sa ia legatura cu un avocat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Salontanul):

De aici încolo, urmează un litigiu între tată prin avocat, și firma de pariuri. Firma a călcat legea, făcând o tranzacție cu un minor. Dar tatăl avea obligația legală să supravegheze minorul și să nu îi faciliteze accesul la mijloace materiale. Tranzacțiile s-au făcut electronic prin roboți software, și nu au implicat interacțiune umană, ca să se poată dovedi vina unui salariat al firmei, deci a firmei. Ori un pariu este un contract dintre jucător și firmă pe care firma în caz de câștig din partea jucătorului, este obligată să îl respecte. Dar nu este prevăzut nicăieri în lege, că dacă fiul minor a jucat bani furați de la tatăl, firma să îi restituiei tatălui banii furați și jucați înapoi. Firma poate să facă asta ca să evite un proces și un scandal mediatic sau să refuze. În cazul că refuză, tatăl o va da în judecată. Justiția va pedepsi firma cu o amendă că a permis unui minor să joace, iar amenda ajunge la stat. Dar firma poate să refuze să restituie banii jucați și nu văd în baza cărei legi o poate obliga judecătorul să îl despăgubească ea pe tată. Așa că eu văd acest proces pierdut.

| Bizon95 a răspuns:

MUNITIE PENTRU AVOCAT:
pe site-urile de videochat se verifica varsta modelelor cu poze facute la buletin SI CU BULETINUL LANGA FATA (stai cu spatele la un perete, tii buletinul langa obraz, sa fie vizibil, si faci poza)

SI TOT SCAPA unele modele "underage" (minore)

insa firmele de pariuri nici macar nu incearca serios sa faca verficari de varsta, ASA CA SUNT PASIBILE DE UN PROCES pentru treaba asta, asa ca s-ar putea sa ai noroc si firma sa nu vrea publicitate negativa si sa iti dea banii inapoi fara proces

iar responsabilitatea ta, ca parinte, nu este deloc acelasi cu a firmei, poti sa declari ca efectiv ti-a furat cardul si ca nu ti-ai dat seama ca trebuie sa il pazesti (cardul) permanent

iar, cineva mai sus a batut campii, despre pin, pentru ca
1. NU iti trebuie pin la platile pe internet
2. schimbi pinul DEGEABA, pentru ca pinul se foloseste NUMAI la platile cu POS sau la operatiile la bancomat

PINUL NU E CERUT SI **NU** SE DA PE INTERNET!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru sadrian46):

Redau din raspunsul unui avocat: "NU! Legea prevede că doar persoanele de peste 18 ani pot participa la jocuri de noroc. Trebuie precizat că nu te vei putea înregistra utilizând date false, pentru că la înregistrare va trebui să treci și codul numeric personal, iar o introduce incorectă va face imposibilă deschiderea contului. Chiar dacă reușești să îți deschizi cont utilizând datele unei alte persoane, va trebui ca în 30 de zile să verifici identitatea contului trimițând copii după un act de identitate, factură de utilități și metodă de plată, iar în timp este posibil să se facă și alte verificări."

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Salontanul):

Da, dar eu te întreb din nou pe tine.
Firma a greșit, a călcat legea, va fi pedepsită pentru asta.
Dar ce cere tatăl fimei prin proces.
Fiul meu mi-a furat banii din cont.
Apoi a pariat cu ei.
Tu firmă unde au fost cheltuiți banii furați de la mine, tu să îmi dai banii înapoi.
Iar firma răspunde prin avocatul ei.
Nu ți-am furat eu banii, dă-l în judecată pe cel ce ți i-a furat și recuperează-i de la el.
Nu mă fă pe mine vinovată de fapta lui,
Iar judecătorul va avea aceeși părere ca mine.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru sadrian46):

Da! Este si asta o abordare care poate avea succes! Eu stiu!? Eu i-am propus o varianta. Faca ce-o sti!