| Al3x00100 a întrebat:

Bună!
Am și eu o întrebare.
Practic volei, și în acest sport o săritură în înălțime bună este destul de importantă. Pe mine nu prea mă avantajează înălțimea, însă sar relativ ok. Numai că vreau să-mi îmbunătățesc săritura, dacă pot să spun așa.
Fac exerciții pentru a-mi îmbunătății mușchii picioarelor, nu mai că nu prea vad rezultate având în vedere săritura mea.
Așa că, aici urmează întrebările mele. Ce exerciții aș putea face să-mi îmbunătățesc săritura în înălțime? Și aceste exerciții ar trebui să le combin cu cele pentru a pune masă musculară?

Și legat de atac. Ce mușchii trebuie să antrenez pentru a avea un atac mai puternic?

2 răspunsuri:
| Paul754880338 a răspuns:

Cei mai în măsura sa te sfătuiască ar fi atleții, în special săritorii. Dacă arunci o privire în antrenamentul lor ai sa afli răspunsul. Exerciții ce pot dezvolta viteza sunt pliometricele, genuflexiunile, musculatura lombara și abdominala nu trebuie neglijata, dar în final antrenamentul specific de volei îți va îmbunătăți aceasta abilitate.
Cineva mai sus încearcă sa îți spună ceva, "mușchii reflexelor". Interesant! Cred ca de fapt e vorba despre viteza de reacție, care are un rol foarte important în acest sport și care se deține genetic dar se si poate îmbunătății prin antrenament specific.

| Ilovedinero a răspuns:

La volei trebuie sa combini muschii reflexelor.Nu pune masa musculara caci vei face mai rau.Cel mai bine este sa exersezi saritura in sine.Alegi un punct si iti pui obiectiv sa sari pana acolo. Daca faci doar exercitii nu poti fi sigura ca merg si poti pierde timpul