| Adinutzzaa a întrebat:

Buna seara! Am nevoie sa ma ajutati și in special persoanele care fac sala și știu despre Nutriție! Am început sala de o săptămâna, vreau sa folosesc deficitul caloric. Am nevoie sa-mi spuneti va rog ce alimente sunt bune pentru persoanele care încep sala. Dacă aveți anumite alternative, pentru dimineața, prânz sau seara sunt binevenite. Sunt fata și vreau sa slăbesc in jur de 4-5 kg maxim și după sa ma mențin. Știu ca trebuie sa mănânc proteine ca sa nu slăbesc din masa musculară, însă nu știu ce ar trebui sa mănânc, cum și in ce combinații de exemplu, de aceea va cer ajutorul. Dacă aveți vreun plan alimentar și alimente pe care mi le puteți sugera, as fi foarte recunoscătoare! Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| Legion7X a răspuns:

Carne, șunca, slanină, brânza, cârnați, zmântână cu grasime, pâine neagră are 10g proteine 6g fibre. Stiu că astea ingrasă.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

Te-ai decis sa adopti un stil de viata sanatos si sa faci sport? Te deruteaza termenii specifici, nu intelegi diferentele dintre carbohidrati si proteina, nu stii ce sunt aminoacizii si ce ar trebui, de fapt, sa mananci, pentru a-ti completa cu succes antrenamentele si sa obtii rezultatele dorite? Nu-ti face griji, cu totii am fost in punctul acesta. Tocmai de aceea, pentru a-ti intinde o mana de ajutor pentru inceput, am pregatit pentru tine cateva sfaturi si o dieta rapida, numai buna de tinut la inceput, pana cand vei putea sa iti creezi propriile obieciuri alimentare si de antrenament, cat mai personalizate si eficiente pentru tine.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

Greutățile sunt prietenoase, folosiți-le
Să nu credeți că dacă e un program pentru fete înseamnă lipsa greutăților sau a aparatelor. Multe fete refuză să se antreneze cu greutăți de teamă că pot deveni prea "masculine", nimic mai fals. Imaginați-vă un corp suplu, sănătos, pentru că reduceți nivelul de țesut adipos și pe lângă asta și puternic. Nivelul de masă musculară îl stabiliți voi, atâta timp cât sănătatea este principalul obiectiv.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

O sănătate îmbunătățită rămâne obiectivul vostru principal
Chiar dacă vă voi prezenta exerciții incorporate într-un program de antrenament dedicat fetelor, sănătatea este în continuare scopul principal de urmărit. Dincolo de frumusețe, de haine cu un număr mai mic sau alte ținte false pe care le pot seta fetele, de regulă, urmăriți și voi să aveți un corp puternic, sănătos, atletic și să ajungeți la un nivel superior de fitness.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

Program de antrenament săptămânal adaptat pentru fete
În cele ce urmează vă voi prezenta un program săptămânal adaptat mai bine pentru fete. Vom pune accentul pe partea inferioară și core mai mult cu exerciții și sporturi optime dar nu vom neglija și restul grupelor musculare. Este o greșeală mare să renunțați total la a vă antrena alte grupe musculare, pentru sănătatea generală a corpului, mențineți o proporție optimă a musculaturii corpului.

Minim 3 zile pe săptămână este recomandat și pentru fete să faceți mișcare. Diversificați și alegeți clasele sau tipul de antrenament care vă place și se potrivește cel mai bine cu nevoile voastre.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

Ziua 1

Partea inferioară
Grupe musculare țintă: piept, spate, biceps și triceps. Am zis să începem cu grupele de care fetele se feresc cel mai mult și pe care tind să le neglijeze.

Exerciții:

Împins pentru piept la aparat 3 serii X 12 repetări
Tracțiuni la aparat cu suport pentru ajutor cu priză lată 4 serii X 12 repetări
"Fluturi" pentru piept la aparat 4 serii X 10 repetări
Tracțiuni la helcometru cu priză îngustă 4 serii X 12 repetări
Împins de kettlebel din picioare 3 serii X 10 repetări
Flexii pentru biceps bara Z la scripete 4 serii X 12 repetări
Împins la aparat special pentru triceps 4 serii X 12 repetări
Flexii din picioare cu ganterele alternativ 4 serii X 12 repetări pe fiecare braț
Împins la scripete pentru triceps 4 serii X 12 repetări pe fiecare braț
Așa cum am spus, nu vă feriți de greutăți, mușchi puternici în partea superioară a corpului vă menține sănătoase.

| davidadrianvladut1 a răspuns:

Te pot ajuta si cu altceva ma poți găsi pe Instagram davidadrianvladut1