| adddaa a întrebat:

Am început sa am îndoieli cu privire la mana dominanta. Ma stiam dreptace 100%, dar recent nu mai este asa. Nu înțeleg de ce, si nu am găsit nimic pe internet si ma gândeam ca poate mai sunt persoane in situația mea.
In primul rând, pe cand am început eu gradinita si școala inca mai era chestia cu "mana dreapta trebuie folosită in toate". Imi amintesc ca pentru mine a fost un chin tot ce însemna scriere, aveam un scris oribil si mi-a luat vreo 3-4 ani ca sa scriu satisfăcător, dar nu imi amintesc sa ma fi forțat invatatoarea sa schimb mana la scris.
De vreo câteva luni, am început sa schimb mana dreapta cu mana stânga din ce in ce mai des. Aveam si inainte lucruri pe care le făceam cu stânga (de ex, desfacutul borcanelor, sticlelor, desurubatul, folosirea cheii), dar nimic important. Acum am ajuns sa mânanc numai cu stânga. Acum câteva saptamâni m-am apucat de scrima. In mod normal, am mers cu piciorul drept inainte la prima lecție. Am fost dezastru si profesorul mi-a propus sa încerc cu piciorul stâng. Profesorul a spus ca se vede mult mai natural, iar eu m-am simțit mult mai comod si pana si spada mi-e ușor sa o mânuiesc cu stânga. Chiar se simte firesc. Nu știu dacă are legatura, dar la școala la sport mereu a fost un chin sa arunc mingea de oina pentru ca direcția era total oblica.
Oare care o fi cauza? Este posibil sa nu fi fost chiar atat de dreptace? A mai avut cineva experienta asta? Ar trebui sa încerc sa folosesc numai mana dreapta? Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

Este sigur ca esti stangace. Dar prin exercitiu si vointa ti-ai dezvoltat si partea de creier pentru dreptaci.
Nu ar trebui sa fie nici o problema, ci din contra, e un avantaj.
Foloseste mana care-ti vine mai usor.
Inainte nu se straduia nimenea sa invete un stangaci sa scrie, ca invatatorii erau dreptaci. Asa ca s-a mers cu dreapta inainte!

0 răspunsuri: