| AimeZ a întrebat:

Am revenit cu o noua si grava problema.sad
Azi la scoala am dat o proba de rezistenta la sport si din nefericire nu am deloc rezistenta, iar profa mi-a dat 4. Bine ca mi-a spus ca pot s-o dau din nou dar am nevoie de cineva care ma poate ajuta sa am multa, multa rezistenta! VA ROG AJUTATI-MA DAT REPEDE CA MAINE AM SPORT

Răspuns Câştigător
| ÎngerCretin a răspuns:

Inspiri pe nas, expiri pe gura. In seara asta faci niste exercitii gen flotari, genoflexiuni. Incearca flotari dar cu spatele, la un unghi de 60 grade pe pat. Adica, cu picioarele pe podea si cu mainile pe coltul patului. Un fel de flotari in aer pe spate. E putin mai usor decat cele normale pe podea. Nu uita de abdomene! Sa nu te fortezi foarte mult. vei avea febra musculara. Dimineata, iei un mic dejun sanatos, MISCARE DUPA! Alergare usoara.
Daca ai febra musculara, ai belit-o (mai pe scurt). In timpul alergarii, inspiri pe nas, expiri pe gura. Incepi usor, nu ca un prost care da totul la inceput si nu mai ajunge la finis. La sfarsit tragi tare.
Bafta tongue

| Nickname1890 a răspuns (pentru ÎngerCretin):

Tu stii ce vorbesti aici? E vorba de rezistenta la alergare, ce treaba au genoflexiunile si abdomenele? Doamne fereste!

Rezistenta nu se face peste noapte, dar se poate face prin antrenament. sa iti dau un program exact este greu, dar ideea este sa iesi si sa alergi cat mai mult. LA inceput in functie de posibilitati dar ai grija sa progresezi. Pentru inceput nu trebuie sa alergi tare ci sa alergi usor si mult. Apoi poti sa introduci zile de sprinturi si intervale. Adica o zi in care alergi 30secunde cat poti de tare apoi 2 minute foarte usor, repetand asta de 6-7 ori urmate de 15minute alergare usoara incheiere. Si nu omite zilele de pauza. Nu este indicat sa te antrenezi mai mult de 5 zile pe saptamana daca esti incepator.

| ÎngerCretin a răspuns (pentru Nickname1890):

Stai calm. stiu ca trebuie multa munca! Exercitiile sunt pentru inclazire. iar el nu ar fi trebuit sa ajunga la situatia aceasta. ar fi trebuit sa se gandeasca din timp si sa se antreneze. Am 4 ani de inot si 2 de atletism si crede-ma ca stiu ce vorbesc.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Rezistenta o faci in timp. dupa cateva luni de exercitii regulate, alergari pe distante mari

| Vrtulee a răspuns:

Iti recomand VIAGRA!

| ionutcatalin10 a răspuns:

Pai,in primul` rand, ca sa ai o rezistenta buna, trebuie sa ai o respiratie corespunzatoare, daca reusesti sa ai o respiratie optima si uniforma in timpu` alergarii, o sa reusesti! big grin Funda?