| Mmaannuu111 a întrebat:

Fac sala de aproape 2 luni si de vreo 2 sapt am început antrenamentele full body. Ieri am încercat un nou tip de exercițiu, genuflexiuni cu bara. După ce m-am încălzit bine si am făcut o serie ușoară pentru a pompa sângele si a ma incalzi mai bine, am inceput sa-mi fac prima serie cu o greutate puțin mai mare. Acum nu cred că era maximul meu dar după prima serie mușchii coapselor au început sa se inflameze si ma dureau când ii solicitam dar o durere suportabila de parcă aș fi avut febră musculară. Nu am mai pățit așa ceva niciodată așa de repede fix după prima serie după ce m-am ridicat fără bară am început sa simt o durere si nu mă puteam ține pe picioare. Știe cineva ce am pățit și cum pot preveni? Alta greutate mai mica nu am, și la presă nu dau rezultate îmi tremură picioarele nu fac progrese.

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

O sa-si revina de la sine, se vede ca nu ai lucrat picioare serios pana acum happy

| bornsinner a răspuns:

Genuflexiunile cu bara trebuiau sa fie unul din acelea pe care sa te axezi de la inceput, nu degeaba se numesc exercitii de BAZA. Pe langa faptul ca nu ai facut serii de incalzare, incepand cu bara goala si crescand progresiv greutatea pana la cea de lucru, tu nu aveai experienta cu acest exercitiu, deci cel mai probabil nici nu l-ai executat corect. Si nu trebuie sa o iei ca pe o jignire. Squats sunt un exercitiu destul de tehnic si trebuie sa te concentrezi mult pe dobandirea unei forme de executare perfecte.

| Mmaannuu111 explică (pentru Cosmin86):

Am făcut, doar ca nu genuflexiuni de genul

| Mmaannuu111 explică (pentru bornsinner):

Normal ca am făcut încălzirea mereu fac încălzirea înainte de fiecare tip de exercițiu

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mmaannuu111):

Inseamna ca ori nu le-ai facut corect (vb cu instructorul de la sala sa se uite la tine si sa te corecteze), ori nu te-ai incalzit bine (minim 15 minute).