| ZbarMario a întrebat:

Care sunt 3 cele mai bune suplimente pentru creșterea în masa musculara(fara proteine)?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creatina, MSM și boronul. Sunt top 3 pentru mine.
As zice eu, mai poți adăuga KSM 66/turmeric/ PrimaVie sau alte nootropice sau cafeina.
Astea numai dacă treci printr-o perioada stresanta și îți afectează performanta în sala.
Din punctul meu de vedere cele mai bune suplimente sunt cele stimulante, proteinele sunt nefolositoare și aminoacizii la fel, nu am avut nici rezultat de la ele, numai bani aruncați aiurea.
Sau descoperit noi studii cum că corpul uman nu ar avea nevoie de atâtea proteine, nu am observat nici o diferență dintre a consuma 60-70g de proteine PE zi, ce e mai putin de jumate de cum se recomanda de "experti" la greutatea mea. Și ghici ce? Nu am pierdut nici un kg de masa musculara, ba chiar am câștigat.

Înainte să Te încarci cu suplimente aiurea, vezi daca te antrenezi intens și te duci la limitele tale, degeaba bani suplimente daca nu știi de ce le iei cu exactitate și ce fac. Nu se adaugă cu alimentați și ceilalti factori.

4 răspunsuri:
| ZbarMario explică:

Doamne....am întrebat care sunt 3 cele mai bune suplimente pentru creșterea în masa musculara... normal că știu de proteine și consum, dar eu mă refeream la alte suplimente ca să nu ocupați locurile alea 3 cu pudra proteica, batoane proteice sau alt ceva

| ZbarMario explică:

Mulțumesc ..mda, nu faci nimic fara "proteine", dar despre beta alanina ce părere ai?

| Frank51 a răspuns:

Suplimentele descrise de colegi nu ajuta cresterea in masa musculara, doar eficientizeaza efortul pe care il depui. Cresterea in masa musculara este un proces automat ce nu depinde de suplimente sau factori externi. Nu ai nevoie de nici-un fel de supliment(aici includ si proteina) ca sa cresti in masa musculara, este indeajuns sa mananci sanatos. Daca totusi spre exemplu mananci fast food exclusiv, tot vei pune masa musculara dar relativ ineficient si necesita durata de timp mai mare(si apar anumite efecte secundare precum diabet, boli cardiovasculare, te ingrasi, etc).

Asa ca iti recomand suplimentarea cu proteina doar in cazurile in care esti 100% sigur ca in ziua respectiva nu ti-ai luat aportul necesar de proteina. Recomand si alte suplimente deoarece te ajuta sa ai energie.

| ZbarMario explică (pentru anonim_4396):

Chiar nu știam că MSM ajuta la dezvoltarea masei musculare