Întrebare recomandată | Milenushgan a întrebat:

Ce exercitii eficiente pot sa fac acasa pentru slabit?

Răspuns Câştigător
| DaNyHoOp3r2013 a răspuns:

1) Sarituri Jacks X 30

2) Flotari din genunchi X 10

3) Genuflexiuni X 15

4) Triceps la scaun X 10

5) Abdomene cu picioarele elevate X 15

Repeta acest program de 4 sau 5 ori fara pauza intre exercitii, insa cu pauza intre serii. Dupa ce ai terminat exercitiul 5 si inainte sa incepi din nou cu primul faci o pauza de 2 minute.

Exercitiile sunt adaugate in antrenament pentru a-ti lucra o mare parte din muschii corpului: piept, cvadriceps, triceps, abdomen si pentru a-ti pune sangele in circulatie – sariturile ( crede-ma ca dupa a 3-a runda vei simti sangele cum circula prin corp). Totodata la aceste exercitii trebuie sa iti mentii o forma corecta iar, in timp, sa ajungi sa le faci cat mai rapid, fara a strica forma.

Exercitiile:

1) Sarituri Jacks – stand in picioare cu corpul drept, picioarele alaturate si cu mainile pe langa corp sari cu picioarele departate si in acelasi timp duci mainile deasupra capului prin lateral.
2) Flotari din genunchi – te asezi in pozitia de flotare insa cu genunchi pe podea. Palmele sunt pe podea si mainile la 45 de grade fata de corp astfel incat de sus sa se vada ca o sageata. Cu cat picioarele sunt mai aproape de maini si fundul ridicat cu atat va fi mai usor. Daca vrei sa progresezi si sa faci sa fie mai greu aseaza genunchii cat mai departe de maini si tine trupul cat mai drept, ca o placa. Iar daca esti avansata atunci fa-le classic cu picioarele intinse. Important la flotari este sa iti incorzi mijlocul si sa nu lasi sa iti cada fundul sau sa il ridici prea sus. Daca nu reusesti sa te lasi pana jos, e bine sa te lasi cat poti, in timp vei progresa.
3) Genuflexiuni – am impresia ca nici nu ar trebui sa le explic de mici stim sa facem genuflexiuni. Cu picioarele departate la nivelul umerilor si mainile intinse in fata iti lasi fundul inspre inapoi (ca si cum te-ai aseza pe scaun ) pana mai jos de genunchi si te ridici mentinand corpul ferm iar cand esti sus impingi bazinul putin in fata si incorzi fundul. Daca vrei sa cresti dificultatea ori iei in brate o greutate ( bidon cu apa, rucsac cu carti) ori le faci in doi timpi in jos, doi timpi in sus, sau un timp in jos si trei in sus.
4) Triceps la scaun - cu spatele la scaun si mainile sprijinite pe el, fundul sub trunchi si picioarele intinse sprijinite pe podea, te cobori pana la nivelul la care mana formeaza un unghii de 90 de grade si impingi ca sa te ridici. Cu cat picioarele sunt sprijinite mai aproape de trunchi si ai genunchi indoiti cu atat e mai usor.Iar daca vrei sa le faci la un nivel mai avansat atunci sprijina picioarele pe alt scaun. Inainte de a incepe alege un scaun stabil si sprijina-l de perete ca sa nu se miste in timp ce lucrezi.
5) Abdomene cu picioarele elevate – stat pe spate, cu genunchi indoiti si picioarele pe un scaun, mainile la ceafa, iti ridici capul si omoplati de pe podea cat mai sus, mentii spatele inferior lipit de podea si privirea in tavan.
La sfarsitul celor 4 sau 5 runde ar trebui sa simti cum iti arde abdomenul, picioarele, tricepsul si pieptul si sa te simti picuri de transpiratie cum se preling pe corp Fii mandra de tine deoarece esti super tare!

Timpul meu, pe care il scriu dupa ce termin runda (adica fac exercitiile si articolul nu e publicat ) a fost de:

runda 1: 2’36"; runda 2: 2’38"; runda 3: 2’40" ( si ma distrez sa vad cum doar 2 sec e diferenta) oare cat voi face la ultimele 2; runda 4: 2’33" wow-sarturi Jacks mai rapide; runda 5: 2’25″-am fost si mai motivata sa imi bat timpul …yupiiii, nu stiu despre tine dar eu sunt rosie de numa, respir cu greu, sunt transpirata dar fericita ca mi-am antrenat muschii alte 15 minute, ca am ars cateva calorii si sunt mai aproape de telul meu

Lasa un comentariu si scrie-mi ca ai reusit sa le faci pe toate, important e sa le faci si sa nu renunti, daca esti incepatoare nu conteaza ceasul, conteaza sa le faci. In timp vei fii mult mai motivata si vei reusi sa fii mult mai rapida

6 răspunsuri:
| mariuseu12 a răspuns:

Intorci capul la dreapta apoi la stanga si repeti de fiecare data cand cineva iti ofera mancarelaughing scuze nu m.am putut abtinewinking pai poti incerca cu joggingul este eficient si nu e asa greu...sau ceva exercitii fizice gen abdomene thinking ce crezi tu ca ti se potriveste. bafta big grin

| ToaderAndrei a răspuns:

Poti face zilnic 20 abdomene flotari genoflexiuni si vreo 20 de m sa alergi cam zilnic sau daca nu din 3 in 3 zile alergatu dar celalalte zilnic

| AxXeL1124 a răspuns:

Faci zilnic cate 25-30 de flotari alternate cu abdomene si echere, pe urma faci vreo 30-50 de genoflectiuni dupa caz, si poti face si niste tractiuni. Daca tot nu slabesti apucate de alergat in fiecare zi cate 1-2 km.

| 01rukia01 a răspuns:

Bagi flotari, abdomene si genofexiuni la greu, poti s-o iei mai usor prima zi da faci mai multe urmatoarea zi
te duci si alergi sau poti sa te plimbi cu rolele cu bicicleta
la patinoar 2 ore cel putin de patinat asa in continuu dai ceva jos
mergi mai des pe jos si fa plimbari lungi

| VreauSaRad a răspuns:

Iti faci tu un pachet cu exercitii care le repeti in fiecare seara inainte de culcare, redu mancarea, echilibreaza mesele, incearca sa alergi de minim 2 ori pe saptamana, in jurul blocului pe strada, in padure nu conteaza

Te-am ajutat?

| RoxxxanaB a răspuns:

Eu practic cateva dintre exercitiile prezentate aici. Imi place ca sunt ilustrate corespunzator, iar rezultatele sunt excelente. Chiar simt diferenta! http://exercitiipentruslabit.com/exercitii-de-slabit-acasa/

Întrebări similare