anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cateva saptamani am inceput sa sar coarda, zilnic o ora, uneori numarand sariturile (in jur de 1000-1500). Acum 4 zile banuiesc ca m-am suprasolicitat sarind in jur de 2 ore (vreo 2000 de sarituri), iar din acel moment de fiecare data cand incerc sa sar am o durere in jurul inimii si mi-e greu sa respir. Stiti ca atunci cand sari coarda bataile inimii accelereaza. Am lasat coarda balta asteptand sa se amelioreze problema, dar inca este prezenta si astazi. Intrebarile ar fi daca doar m-am suprasolicitat sau daca este altceva, ori daca o pauza si mai lunga de la coarda ar fi mai eficace.

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Este posibil sa te fi suprasolicitat, insa ceea ce ai acum probabil este un atac de panica ori o stare de anxietate. Ori bei/mananci prea mult zahar.
Cand faci exercitii ia-ti pulsul. In 10 secunde numara cate batai ale inimii ai si inmulteste numarul rezultat cu sase. In timpul exercitiilor pulsul nu ar trebui sa depaseasca 180 de batai pe minut, iar asta este maximul. Daca depasesti atat exista riscuri si trebuie sa opresti antrenamentul imediat. Iar pulsul optim pe care ar trebui sa il ai atunci cand faci exercitii ar trebui sa fie in jur de 120, iar in stare de repaus ar trebui sa fie intre 60 si 84. Nu uita aceste batai sunt pe minut.
Acestea sunt numerele generice pentru persoanele cu aproximativ 20 de ani ori peste. Pana in 30 si putin sub 20.

2 răspunsuri:
| qSabrina a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Intr-un minut bate de 72 ori cand sunt relaxata, iar in timpul unor exercitii in jur de 120-130. Dupa cum ai spus, e in regula. Ar putea fi ceva de la plamani? Cand inspir adanc simt un fel de apasare dureroasa. Este cazul sa merg la un control?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru qSabrina):

Cel mai probabil nu ai nimic. Este posibil sa fie vorba de muschii intercostali si ai spatelui care atunci cand faci sport sunt sub mai multa presiune si datorita sportului, dar si datorita ritmului respiratiei care se mareste si te face sa iti contractezi muschii din zona respectiva mai des decat de obicei. Probabil sunt obositi.