| Eusuntstefan8768 a întrebat:

De ce în MMA se fac mai puțini bani ca în box, plus care e bursa de debut în UFC?

3 răspunsuri:
| Caius96 a răspuns:

N-as zice. Timpurile acelea sau dus, si Mma-ul, in special UFC, a ajuns mult mai popular ca boxul profesionist. Ambele sunt foarte similare in forma de venit. Cu cat mai popular ajungi, si cu cat mai mult cresti in valoare, cu atat mai mult o sa castigi. La UFC, contractele sunt foarte clare, cele mai mici contracte incep de la 10.000-30.000 pe lupta. Si acolo ajungi dea-bea dupa ce treci de multe organizatii mai mici la care n-o sa iei atatia bani. Cele mai mari contracte ajung si la 500.000-1M pe lupta + % din veniturile pe PPV.

La box, depinde de ce valoare ai acumulat in cariera de amator, de cati oameni atragi la meciuri, PPV, etc, poate efectiv esti influencer si stii sa-ti faci reclama (ex.: Fratii Paul). Daca esti foarte popular, o sa te alegi cu multi bani pana si la debut-ul profesional, daca n-a auzit nimeni de tine, poti sa te multumesti si cu 1000 dupa ce ai platit antrenori, promotia, echipamentul, etc.

Odata ce esti la profesionisti, toata vorba ajunge la bani, de aia boxul este in stadiul in care a ajuns.

Răspuns utilizator avertizat
| Caius96 a răspuns (pentru Eusuntstefan8768):

Pai cam asta e legea bataii, loveste fara sa fii lovit. Daca iti place atunci merita sa incerci, la sala cu timpul o sa incepi sa faci sparring-uri si o sa iti dai seama daca iti place sau nu. Lupta nu e pentru oricine. Daca vrei sa faci cariera din treaba asta, varsta este un aspect la care ar trebui sa te gandesti. Necesita multi ani si mult timp investit. Daca o faci doar recreativ, uita ce ti-am spus si baga te la o sala. Succes!

Întrebări similare