| NonZarek a întrebat:

De ce se zice ca boxerul nervos a pierdut deja meciul? De ce dacă ești nervos nu ai șanse sa câștigi sau sa boxezi cum trebuie in ring?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AnastasiaK a răspuns:

Din experiență, in momentul in care adversarul/partenerul se enervează se întâmplă următoarele:
1) Caută să dea decisive, iar, pentru a crește forța loviturii, instinctiv mărește amplitudinea mișcării, iar astfel loviturile devin previzibile și ușor de evitat/întâmpinat.
2) Tot în încercarea de a lovi decisiv, își lasă toată greutatea pe lovituri, fapt ce duce la dezechilibrare în momentul în care aceste lovituri sunt evitate (am stabilit deja de ce pot fi evitate ușor).
3) Se agită foarte mult, ceea ce, împreună cu loviturile ample și în forță, duce la obosirea mai rapidă.
4) Nu mai e conștient de situație de ansamblu, intră în orice joc al adversarului fără să-și dea seama...de fapt, din momentul enervării a intrat în jocul adversarului, iar când se întâmplă asta e clar că adversarul va "controla" meciul din acel punct.

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

La Mike Tyson era fix invers. Urmareste-i miscarile si loviturile, mecanica loviturii si felul in care isi misca corpul cand loveste. Asta e singurul luptator pe care l-am vazut sa loveasca asa, e incredibil, atata forta si viteza. Cand se enerva deja era o fiara.

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Stiu prea bine cum lupta Tyson, dar e o diferență majoră intre a fi agresiv ca luptator, sa ai stilul asta de lupta (acelasi stil o sa-l vezi la el si la palmare si la sac, nu sunt "nervi", e stilul lui si atat) si a te enerva pe bune. Daca vrei sa-l vezi pe Tyson nervos, analizeaza meciul cu Holyfield. Un adevarat "succes", nu-i asa? big grin

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

Cand i-a mancat urechea aluia laughing

5 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Daca esti nervos nu te poti concentra.

| ShaOfHatred a răspuns:

Well, în momentul în care ești nervos, nu te concentrezi, nu ești atent la mișcările adversarului. Basically, dacă ești nervos, te gândești doar cum să-l lovești și dacă nu ai experiență, te poți lăsa expus. Și expunerea duce la mare bucată în gură ce îți iei.
De-aia luptele în general te învață autocontrol